Vuxenrecept!

Det blir ju vanligtvis massa BLW-recept här i bloggen, så idag är jag snäll och postar ett vuxenrecept. Så. Jääla. Gott. Enjoy!

Violet Creams

200 gram Parma Violets, finmalda
300 gram florsocker
1 äggvita
2-3 tsk saft från pressad citron
200-400 gram fin mörk choklad (beroende på hur många godisar du gör, du behöver ca 100 gram per 10 godisar)

Vispa äggvitan tills det blir "toppar" kvar när du lyfter vispen och du klarar vända-på-skålen-testet.
Stöt/mortla/mal godisarna till ett riktigt fint pulver, fint som florsockret. Blanda viol, florsocker, äggvita och citronsaft tills du har en fast deg (tillsätt sockret lite i taget, du kanske inte behöver allt), typ som en pajdeg. Pudra florsocker på arbetsbänken, och kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek. Ta ut runda kakor med ett kakmått, ca 5 cm i diameter (eller experimentera med andra former, kanske hjärtan? Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Låt stelna i kyl i 3-4 timmar.

Smält chokladen över vattenbad. Med hjälp av en matsked, doppa kakorna en i taget i chokladen och vänd, så hela kakan är täckt (det gäller att vara snabb, de börjar mjukna och smälta direkt). Lägg tillbaka på bakplåtspapperet och sätt in i kylen tills de är helt stelnade. Lossa kakorna från papperet och lägg i en fin plåtburk med papper mellan lagren. Tekniskt sett håller de flera dagar i kylen, men de kommer inte finnas kvar så länge...

Det går alldeles utmärkt att leka med andel viol/florsocker beroende på hur stark violsmak man vill ha (använder man 70-80-procentig choklad är det bäst att använda ganska mycket viol).

Alternativt, använd 500 gram florsocker (ingen viol), och några droppar pepparmyntsolja (efter smak), för mintkakor.

Så här ser iallafall de färdiga godisarna ut om man är professionell:


(De här är alltså inte mina, jag fick inte till någon bra bild!)

Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback