Pox.

Vattkoppor. Jävla satans vattkoppor. Vi har fan oflyt vad gäller Eddie just nu. Två månader har jag varit tillbaka på jobbet, och har fortfarande inte jobbat en full vecka. Han har gnällt mer eller mindre oavbrutet sedan klockan 11 imorse, så gissar på en kul natt. Stackars lilla glin. :(

Och stoltheten.

Vi är portade från dagis tills på Torsdag (de kör "Three strikes and you're out" vad gäller lösblöjor...), och Eddie mår naturligtvis hur bra som helst (klassisk VAB!), så vi passade på att gå till BVC för att mäta och väga, det var ett bra tag sen! 10040 gram, tillbaka på 91a kurvan! 75 cm lång, smack pang bom i mitten! Skönt att veta att hosta, spya, äckelbajs mm inte påverkat vikten allt för mycket! BVC-sköterskan var imponerad över hur stadig han var på fötterna (han stod upp när vi pratade efter vägningen). Sen kom stoltheten...

Hon kommenterade vilket sofistikerat "nyp-grepp" han har, alltså finmotoriken. Enligt henne var han väldigt avancerad. Jag berättade att vi kör BLW, och hon sa att det absolut är därför! :) STOLTHETEN då!!! Vanligtvis är jag ganska chillad vad gäller Eddies framsteg, typ "det kommer när det kommer", men när man gör något som är lite kontroversiellt som BLW, så är det så skönt när man ser så positiva resultat. Vi är liksom inte bara hippies som vägrar puréer, det har faktiskt hjälpt honom! Stoltobert!


Utvecklande


Finmotorik

Imorgon gör jag en Diane Keaton. Har ett möte som inte kan skjutas upp, så tjockisen får följa med helt enkelt (gissa om han kommer göre en lösblöja...)! Värsta karriärkvinnan....

Alltså...

...det här med sprutspya? Inte kul. Kräks är fan inte The New Black.

Något som dock ÄR nytt och gillat är det här med att pappa numer lägger Eddie. Ammar honom innan bad, eller innan blöjbyte om det inte är badkväll, och så tar maken upp honom och nattar. Tog en timme i onsdags (första gången), tar nu 10-15 min. Och det bästa? Eddie sover hela natten igen. Re-sult.


Växer upp.

Mer BLW

Fick ju höra att ett par BLW-anhängare läser och gillar bloggen, så kör ett BLW-inlägg *vink vink*

Nu, vid 11 månader, äter Eddie som sagt i princip ALLT. Utom potatis, av någon anledning. Såvida den inte är rostad/klyftad/pommes fritad. Skäms. Men annars går det mesta ner. I Sverige testade han blodpudding (jorrå), röding (nom) och falukorv (NOM!!!). Blev även gott bröd, köttbullar, makaroner och massa annat gott. Vikten efter sjukdomen har DEFINITIVT ökat, han är så där härligt knubbig igen:


Tjockis.

Så.... Några bra recept kanske? En av Eddies favoriträtter är pannbiffar. Eftersom han fått för sig att han inte längre kan äta broccoli hel blandade jag ner den i smeten, fiffigt!

Så, till hela familjen:

1 gul lök
2-3 matskedar ströbröd
50 ml grädde
50 ml standardmjölk
1 ägg
Svartpeppar

Släng ingredienserna i en matberedare och kör till en jämn smet. Låt stå i 30-60 min. Blanda i ett stort paket nötfärs.. Lägg åt sidan nog smet till 3-4 biffar. Finriv 1 morot och hacka 1-2 små broccolibuketter och blanda ner (det blir lite vattnigt att ha i hela smeten, så jag körde bara i Eddies). Forma till biffar. Stek i smör på hög värme i ett par minuter på varje sida, sedan medelhög värme tills de är genomstekta.
Skiva en gul lök. Fräs i smör tills mjuk. Häll på 200-300 ml köttbuljong och 100-200 ml grädde och koka upp. Slå såsen och löken över biffarna (alla!). Servera med potatis/-mos, grönsaker och lingonsylt. Eddie fick till lunch nästa dag, med morots- och palsternackmos (skala, tärna och koka 1 liten morot och 1 liten palsternacka, mosa med en klick smör och en skvätt grädde samt lite vitpeppar). Mums!

Nya frukosten/kvällsfikat är hemmagjord havregrynsgröt. Inte den vanliga "havregryn, vatten, mikro"-varianten dock, utan min lyxversion:

1 del havregryn (50 ml till en stor bebisportion, 100 ml till vuxenportion)
2 delar standardmjölk
1 del grädde (dessa två kan varieras efter smak)
en klick osaltat smör

Lägg havregryn, mjölk och grädde i en kastrull och låt koka upp. Lägg i en klick smör, och låt puttra i 3-4 min, rör om då och då. Servera med fruktpuré eller färska bär.

Och till sist, min lyxiga äggröra:
1 ägg (2 till vuxen)
en skvätt grädde
en klick smör
lite svart-/vitpeppar (valfritt)

Smält smöret i en kastrull. Mixa ägg och grädde i ett glas. Häll i kastrullen när smöret är smält. Vispa tills röran är genomlagad, inga "blöta" fläckar. Jättegott med rostat bröd (gärna receptet jag postade i bloggen!)


Eddie och Rambo käkar käk.

Annars då? Jorå, nu har maken lagt Eddie två kvällar i rad (jag har haft extra danslektioner inför vår show nästa lördag). Han somnade i spjälsängen och igår sov han hela natten! Hoppas på samma igen ikväll! Han ställer sig upp nu utan stöd, och imorse plockade han upp Doidymuggen och drack sin smoothie utan att spilla en droppe. Mamma behövs visst inte längre.... :(


Stora ungen...

Ettårsdagen närmar sig med stormsteg. Bobby car från mormor och morfar. Vet inte vad vi ska ge honom än, förutom ett par smågrejer. Funderar bland annat på dessa:


Awesome.

Några idéer?

Genus in action

Just nu: En liten tjockis i ljuslila glittertröja och mörklila byxor sitter och kollar Formula 1... Idag kör vi på genus.... :D

Semester

Så, då var vi tillbaka på (regnig) engelsk mark igen. En och en halv vecka i Stockholm, Hudiksvall, Sundsvall, och så Stockholm igen. Jag behöver en semester för att ta igen mig!

Vi har haft det jättehärligt. Nog är det jobbigt att bo i en resväska, speciellt med en 10-månaders, men åh så mysigt att träffa familjen och se Eddie leka med storkusinerna! Det blir för mycket att försöka skriva om allt, så det får bli en fotoblogg istället! Inte med på bild: Eddie tog ett steg. Två gånger!


Kusinerna. Och hunden. Som också heter Eddie (Edward).


Träffar en katt för första gången. Gillarn'.


Hittar en mycket bättre användning för lära-gåvagnen.


Perfektion?


Hänger vid Trekanten


Mormor och morfars stuga.


Svampbob åker båt!


Gillar båten.


Sand i plöjsingen!


Morfar och pappa bygger landgång. Sigge, 3, styr upp.


What we in Sweden call a "Hemmabygge".


Matchar outfits med kussen!


Morfar lurar i pappa att det är 18 grader i vattnet. Det var det inte. Kan iallafall konstatera att det inte är några farliga stenar eller stickeuppiga pinnar runt bryggan. Tack dykarpappa.


Häng i Sundsvall. Provar mormors folkdräkt. Gillart.


Tillbaka i huvudstaden. Helt slut efter Naturhistoriska, blodpudding och häng med polare i Midsommarkransen.


Häng i trädgården sista dagen i Stockholm.


Hejdå Sverige. Tack för den här gången!

Tillbaka!

Nu är vi tillbaka i regniga Manchester. Imorrn kommer ett inlägg om vår Sverigesemester.