Apropå Svenska Stagemums...

Makens kompis skickade precis den här bilden. Vi har bestämt att den blir Pearlvanas första skivomslag, de har liksom rockstjärnelooken helt perfekt...


Julbloggen (ska försöka hålla Leffe-inläggen till ett minimum efter det här)

Nu är vi som sagt hemma igen, efter 5 dagar nere i sydöstra England, hos makens mamma och styvpappa (ja, maken är så gammal att det heter styvpappa och inte bonuspappa!). Jag har tankat lite energi, åtminstone nog att blogga om trippen. Jag körde ner. Avklarade en fyra-timmars resa på 3 timmar och 20 minuter. Så blir det när man inte ens stannar för kisspaus! Jag har för övrigt gjort all bilkörning, eftersom maken inte får köra tills stygnen är borttagna.

Julafton åkte vi och sa hej till makens pappa och hans fru. Hon är en historia för sig själv. Det är få människor jag kan säga att jag inte bara ogillar, men riktigt hatar, men hon är en av dem. Hon har inte bara varit elak mot mig, men sättet hon behandlat maken och hans bröder genom åren är helt oacceptabelt och rent ut sagt ont. Hon är en dålig människa helt enkelt. Vi var där i en timme, längre pallade vi inte. Eddie hittade en fristad....


Jag håller mig här, jag...

Kvällen spenderades hemma hos makens bror och hans sambo och fem barn (inkl ett tvillingpar!), tillsammans med den andra brorsan, hans sambo och dotter, och brödernas mormor- hövdingen av klanen! Eddie listade snabbt ut att hon hade godis i handväskan, och bestämde sig- helt orelaterat, naturligtvis- att hon var hans favoritperson, like, ever.


Gillar henne!

Vi stannade till åtta-tiden nånting, och skjutsade sedan hem mormor, och åkte själva till makens mamma, la Eddie och kollade lite på jul-tv.


Gänget på utekväll...

Somligas uppesittarkväll i väntan på tomten failade rätt rejält


ALLA djuren ska sova i sängen. Musse Pigg är farmors.

Juldagen började med frukost, sedan en mysig juldagspromenad i solskenet, bara vi fyra.


Promenad i selen


Lyckan är total.

Sedan paketöppning, enligt engelsk tradition. (Listar presenterna på slutet, vi körde 4 omgångar paketöppning). Eddie öppnade "bara" fem vid det här tillfället, men även det blev lite överväldigande, så tupplur följde.


PAKEEEEEEEEEEET!!!!!!!!!!


Hitta barnet

Sedan följde traditionell jullunch, med hattar och smällkarameller (riggade i farmors fall, hon fick en armbandsberlock i sin!)


Hatt: på. Mat: NOM!

Eddie gjorde succé med sin outfit, många bilder togs på den...


Älskade, älskade unge.

Blev även en familjebild. Tyvärr var mamman lite risig här, penicillinet gjorde sig till känna...


(Skelögdheten har jag dock ingen ursäkt för)

Terrieristen fick posa lite ute...


Hä hä...

Vår hedning passade på att skända julkrubban...


Vad Händige Manny spelade för roll i Jesu födelse är jag inte helt säker på. Skulle spenderat mer tid i kyrkan...

På kvällen kom makens tre styvsystrar med respetive och barn, samt ena brorsan. Fullt hus. Mer presenter, massa mat och gott. Så här kände vi oss efter det...


Zzzz....

På annandagen hämtade vi återigen mormor, och tog hem henne till makens mamma. Andra brorsan kom med alla fem barnen. Stackarn var jättedålig med halsfluss, så han sov medan vi lekte med barnen. Skitkul tyckte Eddie!

Jag och svärmor satt bara och väntade tills vi kunde skicka hem allihop... Efter att ha vinkat av barnen, och lagt Eddie, bänkade vi oss framför Downton Abbeys julspecial. Jag kan ha råkat nämna nån gång att jag är smått besatt av kostymdrama......

Tisdagen träffade vi makens bästaste bästa vän, som också var best man på vårt bröllop. Han har Marfan Syndrome, och är 2.08 lång, så det är alltid lite av en chock att se honom! han käkade lunch med oss, och sen åkte vi tillsammans (gissa vem som körde...) ut till en annan av deras kompisar och hennes man och barn. De har en son som heter Kurt (naturligtvis efter Cobain), så planer smeds för Pearlvanas framtid. Bland annat testade de turnétransporten...


(För de som just nu inte förstår någonting har Eddie fått sitt namn efter Eddie Vedder, sångaren i Pearl Jam).

Kvällen spenderades med att äta upp resterna av julmaten och kolla på en snyftisfilm.

Igår åkte vi till en djuraffär där terrieristen fick nytt halsband och leksak, och Eddie fick titta på kaniner och marsvin. Sen hem igen, där jag upptäckte att hela Stolthet och Fördom gick på tv, så maken fick underhålla Eddie (jag använde ursäkten att jag faktiskt skulle köra och därför behövde vila) medans jag såg Mr Darcy och Miss Bennett hata varann i 5 1/2 timme för att sedan inse att de älskar varann och gifte sig. Vissa scener är viktigare än andra....


Visar Eddie ett stycke filmhistoria...

Sedan in i bilen och hemåt. Blåsigt och eländigt var det, men hem kom vi!

Idag har jag vågat vägra lämna huset. Vi öppnade de sista presenterna, hittade på kreativa maträtter av det som fanns i kylskåpet och myste järnet.

Så nu är ännu en jul överstökad, och vi kan njuta av några dagars ledighet innan vardagen börjar igen!

Till sist, den tidigare lovade julklappslistan...

Av oss:
Leksaksdammsugare
Te-servis
Vändbar Rödluvan-docka
Händige Manny-verktygslåda


Av andra:

Gungälg
Trätågbana
Instrument-set
Tränalle på hjul som man skjuter framför sig med ett träskaft (bäst hittills, han älskarn!)
Händige Manny-bil som man vrider upp med en skruvmejsel
Händige Manny-skiftnyckel
Duplo-hönshus
Musse Pigg-dvd
Hello Kitty-böcker
Fisher Price-kamera
Cars-böcker
Pekböcker
That's Not My Penguin (bok)
Gittan gömmer bort sig (bok)
Sagobok med cd
P o.P-pyjamas och mjukiskanin
P o.P-väst
Pussel
Polisbil med hund och hundförare
Traktor med flak och djur (dock utan stänga-av-knapp, så den har vi gömt. *elaka föräldrar*)
Mjukisapa
Katten Findus-docka
Onepiece med rymdraketer
Munkjacka med George från Peppa Pig
Musse Pigg-handduk
Vantar


Som ni kan se gick planen att inte ge Eddie så mycket grejer.... Sådär... :D (Ber om ursäkt om jag glömt någon present, det var ju som sagt en del...) Kan inte säga alltför mycket om presenterna, då man aldrig vet vem som läser och för vidare... I överlag tycker jag han fick bra grejer, blandning av pedagogiska saker och plastgrejer som vi vet att han kommer älska (Händige Manny råkar ju vara en favorit). Med ett par undantag var det väl inte heller alltför könsstereotypiskt vilket känns skönt. Viktigast av allt? Han är glad och nöjd. Ibland är det värt att lägga sina principer på hyllan i fem minuter och låta ungen bara njuta!


Listar ut hur man får igång bilen.

Pratandet har gått framåt under helgen. Nu har vi "Grandad", följt av "Grandma". Han säger "NaNAAAAna" till banan. Och roligast av allt? Han säger "Ta-Daa!". Sötdöden på den!

Tillbaka

Vi är hemma. Jag är så trött att kg inte är helt säker på vad jag heter. Bloggar imorrn istället!


Så var det det här med att packa igen.

Satan i gatan vad jag hatar att packa!

Nu är det iallafall klart. Jag och Eddie är packade för några dagar hos farmor nere i sydöstra England. Jag har förmodligen glömt ungefär en tredjedel, och istället packat med en massa skit, men jag är ärligt talat för trött för att bry mig.

Nu har han sovit okej i två nätter, inatt körde han sju-sju! Anna Wahlgren-varning på den! ;) Däremot har jag fått århundradets äckligaste infektion i en tånagel, så låg vaken med en bultande tå och väntade på att doktorns telefontid skulle börja. Så nu har jag fått antibiotika, och ska alltså spendera julen på penicillin. Häpp! Ge mig sympati, annars postar jag en bild på eländet!

Apropå bilder var Eddie orolig att vi skulle glömma honom och gosedjuren:


Packa oss också!

Maken var igår och bytte bandage på handen. Det räckte egentligen med lite tejp, men eftersom somliga av oss blev snurriga och nästan svimmade när de såg stygnen fick de lägga ett extra litet bandage runt om också. Duktig liten fru som jag är skrattade jag inte alls. La heller inte upp det på bloggen..... Erm..... :D

Medans maken var där åkte jag och Eddie på jullunch med mitt jobb. Gissa om han gjorde succé? Här kommer en liten sötchock fotobomb:


Eddie tyckte inte att tillställningen var tillräckligt formell.


Chicken nuggets och pommes. Jojo.


Posar. Med clownråttan. Helt vanligt bara.


Pusskalas!


Mer pussar!


Pussa där mamma!


Vissa av oss börjar bli less på att posera...


Någon gav Eddie en hel mintchoklad efter maten. Jaja, det är ju jul!


Matkoma.

Nu är det nästan dags att väcka prutten. Han ska få öppna en present till (han får öppna paketen från Sverige idag), och sen ska vi stöka på innan det är dags för middag, och sen drar vi vid 19. Tveksamt hur mycket täckning vi kommer att ha där nere, så det här kanske blir it tills vi är tillbaka.

Ha en underbart härlig jul, med eller utan presenter, gran och julmat! ♥


Att utvecklas och testa gränser.

Om jag inte var så trött skulle jag vara riktigt fascinerad av vad som händer med Eddie just nu. Förutom det där vid 17-19 veckor, är det här nog det tydligaste utvecklingssprånget han gjort. Kanske blir det så iochmed att det är det sista, enligt The Wonder Weeks? (Vad händer sen då, är han liksom klar efter det här?!)

Så, vad har hänt de senaste veckorna? Förutom att han INTE SOVER, förstås...


Sleeping is for wimps.

Det negativa först... Vredesutbrotten svallar. Han blir extremt frustrerad när saker inte gör som han vill. Igår försökte han lägga den stora koppen i den lilla, och blev så fruktansvärt förbannad när det inte funkade. Precis nu ylade han för att jag satt i vägen så han inte kunde dra ut soffkudden. Vi begick ärkemisstaget att 1. Ta med honom till en leksaksaffär, och 2. Tro att det skulle funka att han fick gå och hålla pappa i handen. Så, om ni var på Toys'r'us i Manchester idag, och såg en liten trollunge med färgglada kläder som låg och vrålade och blåhöll i en nalle större än honom, ja då är chansen stor att det var vårt barn.

Han testar gränser. Ser till att ha vår uppmärksamhet, och kastar maten/besticken/koppen/skålen på golvet. Och igen. Och igen. Och igen. Han klättrar upp i soffan och snor telefoner eller kameror (som numer har flyttat). Han sliter och drar i hunden, som trots sitt underbara tålamod fortfarande är en terrier och en dag kommer markera att det inte är uppskattat. Julgranen har klätts om 3 eller fyra gånger, och ser tufsigare ut för var dag som går.

Han sover som en kratta. vaknar minst varannan natt sedan en vecka tillbaka. Gärna någon gång under vargtimmen då man är som absolut tröttast. Inatt sa jag upp mig. Det hjälpte tyvärr inte ett dugg.

Han klänger på oss (mest mig). Vill inte hälsa på andra människor, inte ens om han träffat dem förr.

Så till det positiva, för ja, det finns positivt också.

Han listar ut nya saker. Efter att ha försökt sätta den stora koppen i den lilla igår, satte han sig idag ner och lade alla 10 i varandra (han har tidigare bara staplat dem som torn). Han slår på och av saker (speciellt sånt som spelar irriterande musik...). Han har kommit på att om man snurrar runt runt så blir man snurrig och det är kul!




Han är nästan löjligt söt när han traskar runt med clownråttan. Den följer numer med var vi än går. Nästa gång vi åker till IKEA ska vi köpa en till, in case of emergency.

Han pratar nästan oavbrutet, gobbledegook och riktiga ord. Det är tydligt att han förstår mer och mer av vad vi säger.

Han hjälper till hemma, idag tog han ur besticken ur diskmaskinen och gav till mig så jag kunde lägga i lådan, och sen stängde han lådorna (Och nej, vi sa inte att han var duktig. Vi tackade för hjälpen!). Han har toalettränat alla gosedjuren.


Den där grejen bredvid har han spelat 600 gånger sedan han fick den igår. Rockin' around the Christmas tree indeed...

Så ja, det kommer bli 6 långa veckor (speciellt nattetid). Men vet ni? Det händer ju så mycket roligt också. Lyssna på mitt skratt där i videon. Såna skratt får vi hela dagarna. Det är ju det som gör det värt det. ♥

Jefla stress

(det här med att autocorrect ville ändra rubriken till Keflavik...)

En varning: Detta inlägg kommer att få mig låta som en egoistisk gnällspik. Set vet jag. Med det ur världen; here goes.

Maken opererade sitt finger igår. Han hade en konstig knöl, tydligen har ledvätska läckt ut och förhårdnat. Najs. Så igår var dagen d.

Först var vi uppe i 2 timmar under natten med tandtrollet, som också valde att köra en tandblöja klockan 02.39. Kul. Sammanlagt fick jag runt 5 1/2 timmes sömn (jag har väldigt svårt att somna), så jag kände mig ju såklart på topp. Släppte av maken.

Eddie gnällde, klängde och tjurade i princip hela dagen. Han har trätt in i sista utvecklingssprånget med råge, så här jobbigt har det nog aldrig varit...

Hämtade maken, och det visade sig att ingreppet var mycket större än vi väntat oss. Hela handen är inpackad, och han får inte använda den alls på tre dagar. Stygnen blir kvar i 14. Happ. Jag ska alltså ta hand om en kinkig och klängig Eddie, hjälpa maken med allt, och ta hela lasset hushållsarbete. Hej, självömkan.

Tack och lov har vi ett A-barn som sov till sju imorse, det är bara att hoppas på detsamma igen imorrn. Då ska vi dessutom slå oss fram på stan för lite julklappsshopping. Oh Joy.

Nu har jag gnällt av mig, och kan således sova gott. Lämnar er med den obligatoriska bilden på min underbara unge. Godnatt.


Man tittar väl på tv i stil, minsann!

"Vill du att jag lägger i lite vågor, ifall du ska ut ikväll" frågar frisörskan.


Jag ba "Jaaa tack!"

Sen behöver vi ju inte nämna att jag har en dejt inplanerad med pyjamas, hämtmat och Downton Abbey....



Lika glammig som Downton.

Lord Collins

Så, nu är juldagsoutfitten här! Provade imorse. Så kul när något faktiskt ser ut som man föreställde sig! Här har ni mitt alldeles egna kostymdramebarn:






Ta-Daa!

Kan för övrigt varmt rekommendera tröjan från P o.P som han har på sig. Opraktisk färg, men den är helt otroligt mjuk och mysig! Den kommer vi använda massor!

Nu när alla julkort är utskickade kan jag även posta den här (ville inte att någon skulle se den innan de fått sitt kort)



Idag: Lite ompyssling hos frissan, sisådär 6 veckor senare än nödvändigt! Det är verkligen nackdelen med platinablont, det måste liksom göras JÄMT!

Dagens Skratt/Dagens sanning

Messar mamma om gårdagen geniala bravader. Hon håller naturligtvis med om att han är ett geni.

Jag messar: "Han brås på sin mamma"








24 timmar senare väntar jag fortfarande på svar...

Mitt kompetenta barn? Mitt geniala barn, more like it!

Vi busar i badet. Eddie glider iväg från mig. Jag säger "Hejdå". Eddie svarar "Bye". !!!! . Testar igen... "Hejdå". "Bye". Pappa kommer och ska torka Eddie. Vi testar båda två (ca 4 miljoner gånger). "Hejdå". "Bye". "Hejdå". "Bye". "Hejdå". "Bye" *vinkar*. Åmajgaad! Mitt barn är ett geni!


Är faktiskt lite ställd. Det här betyder alltså att han inte bara hör oss och härmar, utan hör oss, fattar kontexten, och ÖVERSÄTTER!!! Ba, va?! Ska han kunna sånt?!

Sen när jag la honom gav jag honom en slängkyss och fick en tillbaka. Sa "Älskar dig". Han svarade "Ässk". *dör*

Vuxenrecept!

Det blir ju vanligtvis massa BLW-recept här i bloggen, så idag är jag snäll och postar ett vuxenrecept. Så. Jääla. Gott. Enjoy!

Violet Creams

200 gram Parma Violets, finmalda
300 gram florsocker
1 äggvita
2-3 tsk saft från pressad citron
200-400 gram fin mörk choklad (beroende på hur många godisar du gör, du behöver ca 100 gram per 10 godisar)

Vispa äggvitan tills det blir "toppar" kvar när du lyfter vispen och du klarar vända-på-skålen-testet.
Stöt/mortla/mal godisarna till ett riktigt fint pulver, fint som florsockret. Blanda viol, florsocker, äggvita och citronsaft tills du har en fast deg (tillsätt sockret lite i taget, du kanske inte behöver allt), typ som en pajdeg. Pudra florsocker på arbetsbänken, och kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek. Ta ut runda kakor med ett kakmått, ca 5 cm i diameter (eller experimentera med andra former, kanske hjärtan? Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Låt stelna i kyl i 3-4 timmar.

Smält chokladen över vattenbad. Med hjälp av en matsked, doppa kakorna en i taget i chokladen och vänd, så hela kakan är täckt (det gäller att vara snabb, de börjar mjukna och smälta direkt). Lägg tillbaka på bakplåtspapperet och sätt in i kylen tills de är helt stelnade. Lossa kakorna från papperet och lägg i en fin plåtburk med papper mellan lagren. Tekniskt sett håller de flera dagar i kylen, men de kommer inte finnas kvar så länge...

Det går alldeles utmärkt att leka med andel viol/florsocker beroende på hur stark violsmak man vill ha (använder man 70-80-procentig choklad är det bäst att använda ganska mycket viol).

Alternativt, använd 500 gram florsocker (ingen viol), och några droppar pepparmyntsolja (efter smak), för mintkakor.

Så här ser iallafall de färdiga godisarna ut om man är professionell:


(De här är alltså inte mina, jag fick inte till någon bra bild!)

Enjoy!

Stackars tomten.

Jultomten var på besök i vårt lilla shoppingcenter. Stackars tomten. Konversationen:

Tomten (till mig och maken): "Is she looking forward to Christmas?"
Jag: "I'm sure HE is!"
Tomten (till Eddie): "What's your name?"
Maken: "Eddie"
Tomten (hoppfull): "Jodie?"
Jag: "No, Eddie"
(Tomten mumlar något om att man ska vara snäll, ger Eddie lite choklad och vänder sig till nästa barn, som var lite enklare att könsbestämma)

I kortaffären gissade expediten rätt. Det var viktigt att hon gjorde det, så hon kunde ge honom en BLÅ ballong, "eftersom han var så duktig i min affär" (suck).

Det roliga? Ungen hade den mest "grabbiga" outfitten nånsin på sig. Det var helt enkelt den där nedrans mössan igen...


Ett DUKTIGT barn...


Jättekul i ca 5 sekunder innan han insåg att han inte nådde den....

Också: Köpte vinterstövlar till honom. Hade hoppats att vi skulle komma undan med gummistövlar och tjocka strumpor, men det har varit riktigt ruggigt den här veckan, så vi fick bita i det sura äpplet, helt enkelt. Vadade igenom ett hav av blått, rosa och barnfotshatande ugg-imitationer, och hittade till sist en rejäl känga med gummi runt foten och fårskinnsfoder.


Lilla skogshuggarn... :D

Betyget: Eddie spenderade 45 minuter med att springa fram och tillbaka, fram och tillbaka, genom huset! Gissar att det betyder godkänt?


ZOMFG! Älskar mina kängor!!!

Också också: Julbak. Lussekatter och politiskt korrekta bollar blev det idag. Väntar på violgodisar så jag kan göra chokladdoppad violkräm. Har även en klump marsipan i kylen, några tips (som inte involverar mig, frustrerad, och något som skulle varit en gris)?


16 månader.

Imorgon blir Eddie 16 månader. Jajjemen. 16 hela månader. Nästan ettochetthalvt! :) Så jag tänkte köra ett sånt där "det här kan min unge"-inlägg... Here goes!

Mat

BLW going strong! Eddie äter, eller åtminstone smakar på, det mesta. Ikväll promenerade han runt med ett vitkålsblad som han tuggade på och sedan lämnade små bitar runt huset för terrieristen att seek and destroy! Under tandsprickningsperioder blir han kinkigare (hemma, på dagis äter han allt typ jämt!) och kan äta som en kratta i några dagar, men det är inget vi oroar oss över, två dagar senare sätter han i sig ett helt mål igen! Yoghurt går dessutom alltid ner, så vi kan köra på det om han kinkar. Han vill fortfarande ha en mugg mjölk innan sängdags. Äter absolut allt själv numer.


Favoritmat:

  • Spaghetti Bolognese
  • Kyckling med ungsrostad potatis
  • Pommes frites *skäms*
  • Malt Loaf (googla, så jäääääla gott!!!)
  • Wok


Gillar inte:

  • Äpple
  • Helt nötkött/lamm

 

Sömn

Lite upp och ner fortfarande. Tandsprickning är en stor bov här också. Efter Sverige ville han gärna sova med oss (vilket han naturligtvis fick), men nu sover han gott igen i sin säng. Just sövandet krånglar lite, pappa har fått lägga den här veckan, när jag försöker sitter han bara och slänger leksaker på mig! Imorse sov han dock till 7, vilket alltid hamnar på pluslistan!

 

Prat

Här kommer orden i massor! Naturligtvis är det mesta fortfarande gallimattias, men det blir fler och fler igenkännbara ord.

  • Alla djur heter Rocky. Ibland doggy.
  • Jag är Mamma. Pappa är Daddy. Det har han räknat ut själv!
  • Vatten
  • Vill han ha något pekar han och säger Billah-Billah-Billah, MiMiMi eller Eddie.
  • Hejje/Hiya
  • Bye
  • Yeah
  • Nah
  • Uh-Oh
  • Tut tut (När vi kommer hem ropar han tut tut, och så går han direkt till sin Bobbycar!)

 

Motoriken

Har börjat springa. Älskar att bli jagad. Tar på sig tröjor. Sträcker ut armarna för koftor och jackor. Sätter strumpor på foten, men kan inte dra på dem. Sätter byxor på huvudet... tar på och av (mest av) mössor. Har ett jättefint pincettgrepp. Dricker upp riktiga koppar och glas. Visar just nu viss preferens för högerhanden. Kan köra sin Bobbycar framåt och bakåt. Klättrar upp i soffan. Klättrar upp för trappan. Går nerför trappan, håller oss i en hand och ledstången i den andra. Vi har sett honom stapla 3 burkar på varandra, på dagis lyckades han visst med 5!!!

 

Förståelsen

Sätter sig på golvet och sträcker fram fötterna om man tar fram skor eller mockasiner. Springer iväg och skrattar om man tar fram ny blöja och tvättlappar. Lyfter på benen för att hjälpa att ta av eller på kläder. Fattar att vissa leksaker gör vissa saker om man trycker på en viss knapp. Och gör det. Igen. Och igen. Och igen. Kan hämta något om man ber honom (om det är något han känner igen och det finns i samma rum). Vänder sig mot dörren och säger Hej om någon kommer in. Sätter termometern i örat. Tar telefonen till örat och säger hej. Håller inhalatorn över näsan och munnen och tar djupa, skrattande andetag. Sätter sig med en fot i pottan och säger Tsssssss. Har dock aldrig kissat på pottan. Kissade en liten skvätt i toaletten dock. Försöker klättra i badkaret så fort man slår på kranen. Kommer till mamma för kramar när han känner sig osäker. Får världens vredesutbrott när det inte går som han vill. Ger slängkyssar... <3

 

Lek

Börjar visa stort intresse för leksaker. Blir som besatt av vissa (typ brädan som man bankar i pinnar i, och clownråttan). Älskar allt som har hjul- bilar, vagn, Bobbycar, Brio-hunden. Börjar gilla saker som spelar musik (Dammit!). Gillar Pippi-dockan. Visar tydlig preferens för Handy Manny och Mickey Mouse Clubhouse. ÄLSKAR The Gruffalo-boken, sitter och lyssnar på hela sagan.

 

Jag vet inte hur det här passar in med vad de "ska" göra, men för mig verkar det som han är snabbare med motoriken än med språket, vilket vi iochförsig väntade oss då han är tvåspråkig. vet inte heller hur han är jämfört med andra i samma ålder, men för oss är han naturligtvis världens smartaste!

 

Japp, det är min bh. Han hämtade den och hängde den runt halsen själv...!


WANT.

Idag åkte vi till IKEA, och fick bevittna något alldeles nytt. Eddie blev som besatt av ett mjukisdjur (som satt på stora reklamskyltar överallt, samt på var och varannan hylla). Han pekade, ropade, gungade, babblade så fort han såg den. Han har alltid gillat leksaker, men aldrig så här tydligt.


Billah-billah-billah (Eddies version av Vill ha, vill ha, vill ha. We've taught him well...)

Om vi köpte den?


Klart vi gjorde. Hur säger man nej till den här korta killen, liksom?

Han lekte för övrigt med den oavbrutet när vi kom hem. Det enda jag kan tänka mig är antingen den röda nosen eller någon form av subtil hypnos.

Stjälobert

Jag är lite obsessed av såna här fylla-i-grejer, så snodde denna från Familjen Toad;

Vad åt du till frukost?
Corn cakes. Sen en jefla massa kakor på teammötet...

Vad har fått dig att skratta idag?
Mina jobbarkompisar. Fredagar är nästan partystämning på vårt kontor!

Vad har du på dig just nu?
Grå leggings, grått nattlinne med rosa stjärnor, röd munkjacka och svarta strumpor

Hur ser resten av dagen ut?
Lite slösurfande, sedan sängen.

Vad händer ikväll?
Så lite som möjligt!

Och på lördag?
Det blir nog park med Eddie på morgonen, och sen promenad och mys med pappa på eftermiddagen.

Och på söndag?
IKEA. Japp. IKEA en söndag innan jul. Vi måste vara galna.

Vad är det roligaste som hänt dig den här veckan?
Footloose OCH Proud Mary på Zumban!

Och det absolut sämsta/tråkigaste?
Strejkfan, fick sitta på ett trångt litet kontor utan naturligt ljus (alla persienner var fördragna). Nåja, är man strejkbrytare så är man...

Hur lyder dina senast tre inkomna sms?
1. Lol just thought you'd like them! (Från en kompis som tipsade om http://nordickids.co.uk )

2. Ja, minns du stora tigern? (Mamma, diskuterade julklappar till Eddie)

3. Exactly! Ha. x (Min danslärare, som svar på "Nothing good ever came from football ;)" eftersom jag missade dansen pga trafiken till Old Trafford.)

Vad dricker du i helgen?
Kaffe och Diet Pepsi

Bästa bakfylletips?
Ha ett småbarn, då glömmer du snabbt hur dåligt du mår!

(Har inte druckit sen jag blev gravid med Eddie, men skräpmat brukade alltid göra susen.)


Juloutfit

December. Fucking December, liksom. Vi har naturligtvis inte köpt en endaste julklapp. Eddie ska få en dammsugare och en Händige Manny-verktygslåda (hatar saker som låter, men han var som besatt av sin kusins. Fuck principer, liksom). Tänkte be mormor och morfar om någon slags gunghäst/älg/djur.

Men. Ikväll hittade jag större delen av Eddies juloutfit iallafall! Kom på för ett par veckor sen att jag absolut ville ha ett par lackskor åt honom. Ni vet, klassiska svarta lackskor, typ 1800-talsstuk. Lättare sagt än gjort, kan jag säga! Allt har blommor, diamanter, hjärtan på, och är naturligtvis TILL FLICKOR!!!!!!!! Inte till pojkar, TILL FLICKOR!!! För sånt är ju viktigt. Men ikväll äntligen, hittade jag dessa på eBay:


*sötdöden*

Sen kom jag på att dessa skulle matchas med svarta shorts och vita strumpbyxor. "Lycka till", sa en kompis. Men johodå! Kolla in dessa!



Så nu behöver vi bara en topp att matcha med! Några förslag? Funderar på den här, men den känns nästan ironisk...



Halp! Idéer behövs!

***OBS!!! UPPDATERING!!!***

Kikade in på P o.P, och gissa vad jag hittade på rean?



Nu är det bara att hoppas att maken samtycker! :D