Lördagslunch (BLW)

Det känns lite konstigt att skriva om BLW nu när Eddie är såpass stor, men eftersom jag fortfarqnde försöker laga hans mat enligt samma principer som från början, så fortsätter jag ett tag till!

När vi ger Eddie lunch här hemma brukar vi oftast köra någon form av rester. Tyvärr är vi också sjukt lata och äter alldeles för ofta hämtmat på fredagar, så det är inte alltid det finns lämpliga rester. Vi har därför börjat göra omelett ganska ofta på helger. Extremt BLW-vänligt, lätt att göra, och går att variera in i det oändliga. Igår blev det ost, ärtor och majs, andra varianter kan inkludera ( i olika kombinationer):

Skinka
Paprika
Rödlök
Broccoli

Och naturligtvis allt annat som är nommigt!

Idag blev den mer som äggröra (var lite ivrig där med vändningen), och åts lättast med sked och gaffel, men den går likabra att göra som en pannkaka och skära i strimlor.


Omelett- Nomelett!


Kommentarer
Helena säger:

På tal om mat undrar jag hur du (och dina läsare) ställer sig till det här med godis och sånt. Vi har ännu inte gett Thea godis, eftersom vi känner att det inte är nödvändigt att skapa ett behov som inte finns. Däremot får hon äta bullar och kakor när vi fikar, vilket händer någon gång i månaden så det känns ok. Saft och läsk har hon inte fått prova än.Vi har dock märkt att inte alla resonerar som vi, t ex satt vi intill ett par på ett bröllop i helgen som HÄLLDE i sin 14-månaders läsk (och barnet verkade inte ens tycka att det var särskilt gott...), och vi har släktingar som gett oss förvånade blickar när vi sagt att Thea inte ens fått smaka godis. Därför är jag nyfiken på hur andra resonerar kring det här med sötsaker :-)

2012-02-21 | 08:55:58
Bloggadress: http://sotnosbekannelser.blogspot.com
Daeminimon säger:

Vi hade samma idé som er. Tyvärr är matkulturen "lite" annorlunda här... Vi är fortfarande ganska strikta med vad han får och när, men han har fått smaka det mesta. Han avskyr allt som bubblar (smakade mitt bubbelvatten en gång, och snodde en klunk cola)- det kommer ut lika fort! Han vill gärna ha kakor/bullar etc, brukar äta några tuggor och sen är det bra. Han älskar däremot godis... Han fick smaka på något kalas, och det var typ "EUREKA!"... När han var sjuk fick han en godis ett par gånger för att få i honom penicillinet skäms. Ibland får de med en liten godispåse hem från dagis, om det varit någons födelsedag, med typ 10 chokladdroppar. En sån räcker länge, han kan få 3-4 droppar en kväll osv. Han får inte godis varje lördag, kanske blir en lördag i månaden... Vi försöker hålla oss relativt avslappnade utan att "go crazy"...

2012-02-21 | 22:36:27
Bloggadress: http://mammaiengland.blogg.se/
Helena säger:

Vi försöker också vara lite avsplappnade och inte bli "godistalibaner" ;-) Främsta anledningen till att Thea inte smakat godis än är att vi nästan bara äter det när vi sitter framför tv:n efter att hon lagt sig och folk vi känner brukar inte ha godisskålar framme, så hon stöter i princip inte på det. Fast hon tycker godiset i affären har väldigt fina färger :-)Jag tycker inte man ska skämmas för att man ger godis med medicin, är det någon gång det är berättigat så måste det vara då! Vi hade tur och fick välsmakande penicillin, så Thea SÖG i sig det och fortsatte suga på sprutan när den var tom :-DFörresten såg jag att Akademibokhandeln har Pippi-filmer för 79 kr nu under bokrean (tänkte köpa hem ett par själv), kan ju vara ett tips till lämplig släkting i Sverige.

2012-02-23 | 16:18:00
Bloggadress: http://sotnosbekannelser.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback