Mer BLW

Fick ju höra att ett par BLW-anhängare läser och gillar bloggen, så kör ett BLW-inlägg *vink vink*

Nu, vid 11 månader, äter Eddie som sagt i princip ALLT. Utom potatis, av någon anledning. Såvida den inte är rostad/klyftad/pommes fritad. Skäms. Men annars går det mesta ner. I Sverige testade han blodpudding (jorrå), röding (nom) och falukorv (NOM!!!). Blev även gott bröd, köttbullar, makaroner och massa annat gott. Vikten efter sjukdomen har DEFINITIVT ökat, han är så där härligt knubbig igen:


Tjockis.

Så.... Några bra recept kanske? En av Eddies favoriträtter är pannbiffar. Eftersom han fått för sig att han inte längre kan äta broccoli hel blandade jag ner den i smeten, fiffigt!

Så, till hela familjen:

1 gul lök
2-3 matskedar ströbröd
50 ml grädde
50 ml standardmjölk
1 ägg
Svartpeppar

Släng ingredienserna i en matberedare och kör till en jämn smet. Låt stå i 30-60 min. Blanda i ett stort paket nötfärs.. Lägg åt sidan nog smet till 3-4 biffar. Finriv 1 morot och hacka 1-2 små broccolibuketter och blanda ner (det blir lite vattnigt att ha i hela smeten, så jag körde bara i Eddies). Forma till biffar. Stek i smör på hög värme i ett par minuter på varje sida, sedan medelhög värme tills de är genomstekta.
Skiva en gul lök. Fräs i smör tills mjuk. Häll på 200-300 ml köttbuljong och 100-200 ml grädde och koka upp. Slå såsen och löken över biffarna (alla!). Servera med potatis/-mos, grönsaker och lingonsylt. Eddie fick till lunch nästa dag, med morots- och palsternackmos (skala, tärna och koka 1 liten morot och 1 liten palsternacka, mosa med en klick smör och en skvätt grädde samt lite vitpeppar). Mums!

Nya frukosten/kvällsfikat är hemmagjord havregrynsgröt. Inte den vanliga "havregryn, vatten, mikro"-varianten dock, utan min lyxversion:

1 del havregryn (50 ml till en stor bebisportion, 100 ml till vuxenportion)
2 delar standardmjölk
1 del grädde (dessa två kan varieras efter smak)
en klick osaltat smör

Lägg havregryn, mjölk och grädde i en kastrull och låt koka upp. Lägg i en klick smör, och låt puttra i 3-4 min, rör om då och då. Servera med fruktpuré eller färska bär.

Och till sist, min lyxiga äggröra:
1 ägg (2 till vuxen)
en skvätt grädde
en klick smör
lite svart-/vitpeppar (valfritt)

Smält smöret i en kastrull. Mixa ägg och grädde i ett glas. Häll i kastrullen när smöret är smält. Vispa tills röran är genomlagad, inga "blöta" fläckar. Jättegott med rostat bröd (gärna receptet jag postade i bloggen!)


Eddie och Rambo käkar käk.

Annars då? Jorå, nu har maken lagt Eddie två kvällar i rad (jag har haft extra danslektioner inför vår show nästa lördag). Han somnade i spjälsängen och igår sov han hela natten! Hoppas på samma igen ikväll! Han ställer sig upp nu utan stöd, och imorse plockade han upp Doidymuggen och drack sin smoothie utan att spilla en droppe. Mamma behövs visst inte längre.... :(


Stora ungen...

Ettårsdagen närmar sig med stormsteg. Bobby car från mormor och morfar. Vet inte vad vi ska ge honom än, förutom ett par smågrejer. Funderar bland annat på dessa:


Awesome.

Några idéer?

Kommentarer
Jenny säger:

Jag är glad att jag har hittat till din blogg! Min bäbis blir 6 månader i september. Då ska vi också börja med BLW :-)

2011-07-15 | 11:31:14
Helena säger:

Vi tyckte det var rätt svårt att komma på bra 1-årspresenter, men vi blev rätt nöjda i slutändan :-) Bl a gav vi en matta som också är ett pussel, än så länge är det bara kul att dra isär delarna, men så småningom kan vi nog börja bygga också ;-) Hon fick också en fåtölj från Jabadabadoo, som hon bara älskar! Hon lärde sig snabbt att ta sig i och ur den själv och hon går ofta dit och sätter sig sådär lagom avslappnat. Bild på både pusselmatta och fåtölj finns här http://sotnosbekannelser.blogspot.com/2011/04/fodelsedagskalas.html



Som en parentes hade vi en intressant upplevelse häromveckan när det gäller det här med könsneutral klädsel. Det var grillfest här i området och Thea hade på sig en orange tröja med tigertryck och ett par jeans. Det var i alla fall 5 personer som under kvällen frågade "vad heter er son" eller "hur gammal är han då"... Det var bara att svara "HON heter Thea" och "HON är 15 månader". Suck.

2011-07-18 | 11:18:37
Sofie - Mamma till två små säger:

Härligt med lite BLW inspiration! Gröten ska testas på tösen! Hon har ännu inte riktigt greppat detta med sked och tallrik så hon får på sitt lilla bord . Hon äter med väldig aptit för det mesta! SÅ kul så.. :)

2011-07-19 | 11:38:04
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Daeminimon säger:

Kul att se att folk gillar mina BLW-inlägg, peppen liksom!



Tack för presenttips! En fåtölj vore inte så dumt alls faktiskt! Och kanske en lära-gåvagn, han kan ju skjutsa runt hundarna... :D

Vad bra att du rättar när folk säger "han", det tycker jag är superviktigt, att folk fattar att tjejer kan ha "tufft", och killar kan ha rosa och gulligt!



Sofie, sked och tallrik är helt onödigt egentligen, Eddie har bara börjat använda dem "på riktigt" sen han började dagis!

2011-07-19 | 21:35:18
Bloggadress: http://mammaiengland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback