Getting into the spirit.

Hur mycket jag än försökte, var det omöjligt att inte ryckas med av bröllopsstämningen. Vacker klänning, astråkig ceremoni, men framför allt, lycka och kärlek hos brudparet.

Blev tvungen att rota igenom våra bröllopsbilder. Nu har vi varit gifta i 2 1/2 år, men den dagen glömmer jag aldrig. Kräkframkallande? Absolut. Dock är det den bästa dagen i mitt liv (Eddie är det bästa som har hänt mig, men dagen han föddes var rätt jävla dålig!). Delar med mig av vår lycka....


Jag hade inte tränat på att sitta i bil med underkjolen, den for direkt upp över huvudet, en av tärnorna fick sitta och trycka ner den!


Från vänster: Tärnorna Lauren och Pip, jag, Rob och Best Man Colin. Ja, Colin är så där lång. 2.08 om jag inte missminner mig.


Den här bilden beskriver dagen helt perfekt.


Min klänning kostade £9.56 från eBay (spenderade dock £150 på att göra om ryggen och ta bort axelband), buketten gjorde jag själv. Pip gjorde hårbandet. Vi hade samma halsband och örhängen alla tre. Jag gjorde min egen makeup och hår (tog inte så lång tid, hade ju inget!)


Vi hade festen bara nån kilometer från rådhuset, så det kändes fånigt att hyra dyra bilar. Istället tyckte vi att det skulle vara kul att ta bussen. Det gjorde vi! Fick åka gratis! Det passade oss perfekt!


Jag bakade vår bröllopstårta själv, en liten hjärtformad chokladkaka med mochatopping, och sedan cupcakes med samma topping.


Legoparet köpte jag från ebay, man kunde kombinera dem för att få dem att likna oss!


Vi tränade i tre veckor på en helt koreograferad första dans. Halvvägs hoppade 10 st tjejer från dansskolan, plus brudtärnorna upp och hängde på, det var vår lilla överraskning till alla! Sången var Doing that thing you do från filmen That thing you do. Vi hade dessutom bytt om. Rob hade vit t-shirt och Levi's 501, jag hade en kort vit klänning (eBay) med 50-talstyllkjol. Han hade high top Converse, jag low top.



Babyled Weaning- videor

Ah, hej fyradagarshelg! Nån prins ska visst gifta sig, så här har vi nationell helgdag, mitt i värsta värmeböljan! Inte fel, inte fel alls!!

Jag har filmat Eddie i några veckor nu, videorna kommer att användas på vårt Children's Centre för att visa exempel på Babyled Weaning. Detta är också varför jag pratar engelska, vanligtvis pratar jag svenska med Eddie. De blir lite långdragna, ni fattar vitsen efter 25-30 sekunder... Men det är ganska läckert att se vad en så liten kan!

Broccoli:



Couscous (på sitt eget lilla vis...):


Hemgjord pizza:



Kyckling:



Jordgubbe:



Majskolv (min favorit):


Någon vis människa sa någon gång för länge sen att man aldrig ska jobba med barn eller djur. Här ser ni varför:


Tror jag skippar att ge den videon till barncentret...

Eddie och hammaren


Påskskoj

Bloggskugga igen! Packade in unge, vovvar och halva huset i bilen och drog ner till svärisarna. Värmebölja betydde Eddies första gång i riktigt riktigt solsken. Konstaterar lättat att han har sin pappas pigment! När termometern åkte upp till 27.5 grader fick han även testa isglass för första gången- mummigt!

Farmor och farfar har köpt en ny gungställning, poppis värre!

Weeeeeee!

Somliga trivdes i solen...

Gillart!

Matchar hatt med farfar!


Alla kussarna!


Hela klanen!!


Nu är vi lite lagom möra efter hemresan. Somliga somnade vid ratten...



En fråga: Hur slänger jag upp en video här? Alltså, inte länk, utan video så man ser den här i bloggen? Hilfe?

Who's your daddy, Kitty?

Alltså, vafan?! Hur pallar man att ha en dotter som det ser ut nu?

Åkte till H&M för att köpa present till en nybakt bebis vars mamma inte gillar rosa (jag gillar henne redan). Hittade lite fint unisex. På vägen ut såg jag några Hello Kitty-linnen. Åh, fina, och finns i flera färger också, kanske blir ett turkosprickigt till Eddie? Gick närmare, och såg bilden bättre.


Jaha, där ligger Kitty och fläker ut sig...

Jag måste sett ut som en idiot, stod bara där med munnen öppen i flera minuter innan jag kom mig för att ta en bild. Alltså, KÖPER folk sånt där till sina barn?! Från 1 år gammal, dessutom, helt jävla skandalöst!

Gick vidare till Zara, som hade lite fina ("tjej"-) shorts som jag tänkte köpa till Eddie till sommarn. Tittade då upp och såg den här:


Är du ful mår du dåligt.

Från 2 års ålder ska små flickor alltså lära sig att det är viktigt att vara fin, då mår man bättre än om man är ful. Ja, ni läste rätt. Den här t-shirten är i stl 2-3 years. Needless to say stampade jag ut utan att köpa de där jävla shortsen (som när jag såg storlekarna visade sig vara hotpants. Förmodligen för att matcha toppen ovan).

Är det så här att ha en dotter? Ska man sexa till henne från ettårsåldern? Ett år med rosa och puttjävlanutt, och sen BAAAM! ska man slampa upp henne, och tala om att nu måste hon vara fiiiiin, annars mår man ju inte bra.

Och sen måste jag ju undra, vad är det för jävla föräldrar som köper sånt här skit till sina 1-2-åringar?!

Babyled Weaning-recept

Tänkte att jag skulle vara lite schysst och slänga upp ett par recept på babyled-vänlig mat. Eddie älskar dem, vilket är all kritik jag behöver!

Eddies Tomatsås.

1 gul lök, grovhackad
2 äpplen, typ Golden Delicious, tärnade
1 vitlöksklyfta
1-2 paket passerade tomater (kolla att de är 100% tomater och inget tillsatt salt)
1/2 kruka Basilika, hackad

Fräs lök och vitlök i en gryta. Häll i äppeltärningarna, och sjud tills mjuka. Häll på tomaterna och låt sjuda i 20-30 minuter. Rör om då och då, och häll i basilikahacket 5 min innan det är klart.

Kör såsen i en mixer (just den här såsen gör sig bättre slät). Passar till pasta, potatis, grönsaker, eller som pizza- och köttfärssåsbas!



Eddies fishcakes

1-2 filéer torsk eller liknande fisk, ben och fjäll borttagna
3-4 små potatisar
2-3 morötter
2-3 palsternackor
Hackad persilja
Klick smör
Mjöl att vända i

Koka fisken i mjölk tills genomlagad.
Skala och koka potatis och rotfrukter tills helt mjuka.
Lägg alla ingredienser i en bunke, och mosa grovt tills allt är blandat. Det får gärna finnas lite bitar kvar. Lägg i en ganska generös klick smör, barn behöver lite extra fett. Smaka av med lite vitpeppar, och låt svalna.

Forma den avsvalnade smeten till små kakor (jag fick 14 st). Vänd dem i mjölet. Stek i smält smör tills gyllene på båda sidorna.

Kakorna kan man antingen mosa och ge med sked, eller låta bebisen äta dem själv.



Också gott: Stuva äpplen med skrapet från 1 vaniljstång, och eventuellt 1 kanelstång. Smakar äppelkaka!

Om ni provar något recept, berätta gärna vad ni (och bebisen!) tyckte!

I väntans tider...

...nej, nej, NEJ! Inte på det viset. Väntar på att se om det blir magsjuka... Var och lekte med bästa kompisen igår. Imorse fick vi ett samtal, hon projektilspyr. Jahapp. Fem minuter senare, två lösblöjor på raken. NOOOOOOOOO!!!!! Sen då? Nada. Nicht. Nothing. Fick dock en mysdag, med mjukisbyxor. Somliga av oss fler än ett par. Mormorn kom ju hit och startade den roliga leken "blås Eddie på rumpan när man byter blöja", så nu flänger han upp benen och asgarvar så fort blöjan kommer av. Och kissar. Varenda gång.

Sen sist har vi bara haft toppennätter, håller tummarna på att det håller i sig!!!

Idag har vi för övrigt lyckats med vad som möjligen är den mest färgglada outfitten nånsin...



Och ja. Barnet leker med sladdar. Blir lite mer spännande så.

Funderar, sent omsider, att göra en 30 dagar, 30 inlägg. Vad tycker ni? Någon intresserad att läsa lite mer om mig? Lovar att försöka skriva så roligt som möjligt?

Så kommer man väl inte till himlen?!

Här har vi haft sjukstuga hela helgen. Eddies luftvägar blev trånga, och i lördags var han riktigt dålig, så off we went till jourhavande doktor. Diagnos: Virusinfektion som satt sig på luftvägarna. Inget nytt där alltså. Fick Ventolin att andas för att vidga. Magic stuff. Önskar dock att det fanns ett bättre sätt att ge den, stackarn får panik när man sätter masken över näsan och munnen... Känner oss som bovar, men det hjälper ju, så måste göras.

Inatt har vi äntligen fått sova med bara ett vak, fem timmars sammanhängande sömn var inte illa!

Alldeles nyss blev han dock väckt av jävla Jehovas, som visst tyckte att de kunde knacka på trots skylt på dörren som säger NO COLD CALLERS. De fick sig en utskällning och onda ögat. Man kommer väl inte till himlen genom att vara respektlös?! Å andra sidan, himlen låter ganska trist, Jehovas och Westborough Baptist Church... Näe, då låter det roligare där nere!

Nåja, vi är ju iallafall på bättrinsvägen... Eller vad tror ni?


Jättesjuk?!

My kind of tough.

Jag har menat att skriva om det här ett tag nu, men med föräldrar, tandsprickning och slemhosta har det varit svårt att hitta tid... Men nu kör vi!

Tror jag nämnt förut att Eddie är ett sjalbarn.

Eddie i storken

Det här är något som får väldigt mycket uppmärksamhet där vi bor. Här har man blå eller rosa Maclarens eller hiskeliga Quinny äggliknande vagnar. En unge i sjal är något nytt! Vi har haft folk som dragit ner sjalen för att ta en bättre titt (helt utan hänsyn till att det är knytningen som håller honom uppe!), och får alltid kommentarer. Vilket leder mig till denna händelse, som gör mig varm i hjärtat.

Jag ska nog även tillägga att jag är rädd för teens och tweens, speciellt i grupp. Häromkring är de aggressiva, och vi har fått bilar och fönster pajade förut, så jag brukar hålla tyst och gå förbi så anonymt jag kan. Har man då en (söt) bebis fastknuten på magen, ja då är anonymitetsnivån inte hög...

Det var ett gäng på 8-10 stycken, ett par tjejer, men mest killar. Ålder typ 12-13 år... Så fort de klockade oss började de viska och peka och prata. Jag log lite och gick förbi.

"'Scuse me" hör jag då. Helvete. Vänder mig om, och en av killarna frågar "Hur håller du bebisen uppe?" (Redan en bra start, ingen pik om mössan!). Jag lyfte upp koftan på ryggen och visade hur den korsar under benen på Eddie och sen knyts på ryggen. Då kom det finaste jag hört på länge från den här åldersgruppen...

"Kan killar ha den också?" Cue asgarv från polarna.
"Ursäkta" sa jag.
"Ja, alltså, om jag gifte mig en dag, och så fick min fru ett barn, och jag ville bära bebisen, kan jag det?"

Här dog jag lite av hjärtexplosion.

"Ja, absolut. Eddies pappa bär honom i den här".
"Åh, vad bra. Tack!"

Kunde ha tagit hem ungen och adopterat honom på fläcken.

Och kompisarna då? Eller, "kompisarna". Jorå, de garvade rått, och började ropa "Fan va gay!" åt killen. Just att uttrycka en dröm om en kärnfamilj är ju jävligt gay, eller?

Enligt könsnormerna ska ju killar vara tuffa. Vet ni vad? Det här är My Kind of Tough. Han visste nog mycket väl att de skulle skratta, men frågade ändå. Till och med när de började skratta sa han bara "Shut up" och frågade sin fråga. Och vilken fråga sen! Att en 12-13-åring redan visar att han inte bara tänker på framtida barn, men även visar intresse av att ha dom nära... Fina, fina lilla värsting. Skinhead, träningsoverallsbyxor, fotbollströja, så såg han ut. Uniformen här runtomkring. Ändå var han modig nog att bryta normen på ett väldigt stort vis.

Gånger som dessa känns det värt det att försöka bryta normer.



Tidsbrist.

Så där duktig är jag på att hålla tiden... "Imorgon" blev visst "på Torsdag".
Hektisk helg med moder-och faderskeppet på besök. De kom lastade med både presenter och slemhosta till Eddie. Så härligt att se dem, och så skönt med lite avlastning. Vid såna tillfällen kan jag längta hem...

Härliga mamma håller med om mitt genustänk vad gäller kläder. Nickar, och säger Oh ja. Tills Hello Kittymössan åkte på. Då var det minsann inte lika självklart! Hon blev tvungen att påpeka för en fullständig främling att det minsann är en kille, trots mössan (inte för att stackarn frågade, men ändå...). I en affär sprang jag och hämtade något, lämnade Eddie med mamma. Kom tillbaka, och mössan var spårlöst borta... Kan inte annat än skratta...


"Tänk om någon tror att han är en tjej!!!"

Och så pappa då... Mamma kommenterade att en av bebisarna vi träffade var så smal, trots att hon var ammad. Jag sa att vi fick höra att ammade barn inte går upp lika mycket i vikt, vilket mamma tyckte var jättekonstigt.

"Ja, men det är väl för att de talar om att man ska amma var tredje-fjärde timme, istället för att amma fritt"
säger pappa. Haha, hej Familjen Laktivist! (När mamma jobbade för Amningshjälpen hände det att han gav lite råd om hon inte var hemma när telefonen ringde, han hade ju hört det nog gånger!)

Fick också jättefina P o.Pkläder av deras grannar/hyresvärdar, det tackar vi för!

rosa traktorer!

Den här veckan har däremot varit skit, skit och åter skit. Inte nog med den ovan nämnda slemhostan, men båda övre framtänderna bestämde sig för att krypa fram... Man vet att man lever när 05.00 känns som sovmorgon...

Idag sa vi hejdå till en av de sex mammorna och bebisarna i vår mammagrupp. De flyttar på söndag till soliga Spanien! Inte alls avundsjuk... Trist, vi har ju gått igenom det hela tillsammans, från graviditet, till förlossning, spädbarnstiden och nu när de har sina små personligheter. Vi kommer att sakna dem så otroligt mycket, men vilket perfekt sätt att säga hejdå, en dag fylld av fniss, skratt och gråt, bäckenbottnarna fick sig en ordentlig workout!!! Eddie somnade som en stock efter bad, vi får väl se hur länge det håller i sig....

Bloggskugga

Här har det varit bloggskugga i några dagar, moder(och fader)skeppet har varit på besök. Nu är de på väg hem igen, så imorrn, då jääälar ska det bloggas!