Ja, det funkade ju!

Min kompis kom hit med sin lilla dotter (en månad yngre än Eddie) idag, för att se om lilltjejen åt bättre när hon såg Eddie äta. Haha, hon åt en hel skål mat, mango- och melonstavar, och en kopp vatten! Sen promenerade vi ner till amningsgruppen, där tjejen fortsatte att äta, först sin egen frukt, och sen snodde hon av en av de andra mammorna! Hon avslutade med att dra sig upp till stående för första gången! Jag skulle vilja säga att planen funkade... :D

Sällskapsresan...

Här har vi två dagar i rad haft 19 grader och gassande sol. Eddie och hans polare gjorde sina bästa imitationer av "tyskar på charter".



Är det bara jag som tänker på den där Las Palmas-videon?!

Har inte hittat någtra solskydd till bilen utan Nalle Jävla Phu på, så vi kör solglajjor istället...



Det känns lite som att köra runt med en kändis...


Värsta paparazzin....


Tror inte att han gillar filten.

Två dagar in på framlängeskrypandet, och det roliga är tamigtusan över. Så här har de sista 10 minutrarna sett ut:





Sätter Eddie på filten.

Hämtar Eddie från tv-bänken.

Sätter Eddie på filten.

Fångar Eddie innan han landar på golvet när han tippar vid brasskyddet.

Sätter Eddie på filten.

Hämtar Eddie från vagnen, där han ligger och slickar på ett hjul.

Sätter Eddie på filten.

Drar loss Eddie från hörnet bredvid soffan där han sitter fast.

Sätter Eddie på filten.

Hämtar Eddie från grinden. Torkar ansiktet på Eddie där hunden har slickat honom ren.

Sätter Eddie på filten...

Repeterar in i all oändlighet...






I need a holiday...

Det är svårt...

...att vara nere med den här som sällskap:



Lyckades precis få den ena terrieristen att hämta en sked från under bordet, och bytte den mot en godis. Eddie skrattade så att han höll på att kräkas. Man är väl ett komiskt geni...

Notera även brasskyddet i bakgrunden. Tyvärr kom det upp en dag för sent...


Dumma marmorn...

Tog en prommis i vårsolen idag, och laddade upp lite inför sommaren...


Eddie, en könsbestämmares mardröm...

Orkar inte skriva så mycket om gårdagen, men i kort så fick jag inte deltidsjobbet jag hade en intervju för. Vi får se vad som händer nu, kanske tar jag uppsägning och är ledig ett tag till...

...

Riktig jävla skitdag.



Men asså näe!

Har haft lite örsprång till och från i nån vecka, men har inte tänkt så mycket på det, får det alltid i förkylningstider. Igår kväll efter dansen kändes det dock mycket värre. Äsch, tänkte jag, jag är nog bara trött. Gick och la mig. En timme senare, vaknar med full-blown feberfrossa, och knivhugg i öronen. Trots nattlinne, leggings, kofta och tjocka sockor låg jag och frös, och har inte sovit alls. Dessutom vaknade Eddie 5, och tyckte att nu fick det minsann räcka med sömn!
Naturligtvis jobbar maken borta idag, kommer hem nån gång inatt. Oh oh oh, och så har jag en skitviktig intervju imorrn. Fuck my life.

Till doktorn bär det av, för penicillin, och kanske någon amningsvänlig värktablett... Finns såna?!

Lektion.

Idag har vi lärt oss något viktigt.


Svara aldrig i telefon medans Eddie äter lunch.


Titta! Skålen är tom!

Och ja. Tisdagar är formella hos oss. Klädsel: Smoking.


Trevligt sällskap.

Jaha, då var det söndag. Maken jobbade igår, så idag ska vi mysa tillsammans. Eller hur var det nu då?!


Jahaja. Somliga myser iallafall...

FAIL.

Idag var vi och gjorde en Chocolate Challenge hos en chokladmakare i närheten. Chokladfudgekaka, glass, grädde och två skålar chokladsås. Äter man allt får man en chokladmedalj och en cokladask. Lät väl inte så svårt?

Så här såg den ut:



Behöver jag ens säga att vi misslyckades?! Ligger nu på soffan och mår lite illa...

Skitunge.


Bokstavligt talat.

Mattefråga.

Om Eddie har 0 tänder när vi åker till babymassage och lekcenter på morgonen, hur många tänder har han när vi kommer hem igen?


Svar: 1 tand! :)

Helt plötsligt var den bara där! Goungen!

Så här kul hade vi för övrigt på lekcentret:






Eddie fick låna sparkdräkt av en kompis, eftersom han svalde en för stor bit majs och projektilspydde över sig själv. Najs.

Sen bar det av hemåt igen, för att retas med kompisarna här...



Och så lite mys med pappa (och tv:n...) innan läggdags:


Nu sover onga, och mammas mage kurrar i väntan på kinamat. Hoppas på en lika bra natt som föregående. *håller tummarna*

Först.

Måste sluta blogga på kvällen. Glömde ju huvudgrejen jag skulle skriva om.

Fick första negativa reaktionen på att jag ammar igår. Satt kvar på Starbucks efter att min kompis gått, då Eddie var hungrig (inget nytt där, alltså!). Märkte ganska snart att en av tanterna vid bordet bredvid sneglade över lite då och då, snörpte på munnen och huffade lite.

Alltså, jag kommer från en medelklassfamilj, men den här "damen" var något helt annat. Varannan mening gällde kungabröllopet (positivt), eller "arbetare" (negativt). Och så sneglade hon över igen och rynkade på näsan.

Här har man väl två val. Bli sur och blänga, eller göra tvärtom och hoppas att hon känner sig dum. Det gjorde jag. Varenda gång hon tittade över log jag mitt allra mest bländande leende. Inte provokativt på något vis, utan trevligt och öppet. När Eddie var klar gosade vi lite och han skrattade så där underbart som bara bebisar gör. Alla i hennes sällskap skrattade också, utom hon. Jaja, man kan inte tillfredsställa alla. *mummel* surkärring *mummel*

Det är dock lustigt att reaktioner kommer från den sista man väntar sig. Den unga killen som satt med sin tjej vid ett annat bord log, och de kikade över lite då och då och sa "Awww...". men en medelålders dam, som borde veta bättre?! Inte så jävla ladylike nu...

I övriga nyheter kämpar vi fortfarande med krypningen...




Snart så.

Präktig much?

Idag har jag varit en sån där perfekt mamma. Gjorde storkok, redd potatis-och purjolöksoppa. Eddie fick sin egen version utan salt. Och soppa kan man ju inte äta utan bröd, så bakade bröd också. Präktigt värre! Eller så är det så att jag inte äter "köpebröd" eftersom det ofta sätter igång IBS:en. Eddie gillade soppan skarpt, sörplade i sig  nästan en hel deciliter! Plus broccoli! Plus bröd med smör! Och sög på ett par fingrar melon! Det märks verkligen att han mår bra igen, han äter som en häst!

Åkte in till stan en sväng efter babysimmet (vilket för övrigt går bättre och bättre). Dels skulle vi träffa en kompis, och så hade jag ett kort från P o.P med 20% rabatt (de finns på House of Fraser, hurra!!!). Svängde in på Primark för att kika på lite billigare grejer först (bodys, strumpor etc etc). Dock var det här det första jag la märke till:


Könsroll, någon?

Kände att jag liksom inte hade någon lust att stödja sånt här genom att köpa något alls, så det blev Polarn för hela slanten istället! Märkte igår att han hade ett (1) par byxor i nästa storlek, så köpte två par till, och en gosig badrock som han kan ha dels efter babysimmet, och dels i sommar när vi åker till mammas och pappas sommarstuga! Och 20% avdrag, ja tack!

Så, idag har det varit No rest for the wicked! Slappdag imorrn, methinks!

På bättringsvägen

Efter en hemsk helg med sjuklig unge är vi nu äntligen på bättringsvägen. Ögonen är lite röda, men inget kladd, och han käkade en hel skål mat, plus grönisar och frukt till lunch! Detta efter att ha ätit en riskaka och en gurkskiva på hela helgen...

Usch och fy för sjuka barn!


Lovade ju en bild från burlesken. Hittills har jag bara fått en, och det var en med boobsen. Så modig känner jag mig inte än, så här är en croppad version...


Som vi säger här i England: I scrub up quite well!

Just nu: Däckad son i knäet. Skönt med en ursäkt att lata sig! ;)

Det är ju som en andraklassare!

Vi har precis kommit tillbaka från middag på en pub här i närheten. Vi firar nämligen 8 år som ett par idag. 8 år. Det är liksom skitlänge! 8 år sen, då var jag 18 och på väg att ta studenten. Rob var 30, men betedde sig som en 18-åring, bodde i ett delat hus, gick ut 4 gånger i veckan. Nu då? Småbarnsföräldrar, hundägare, bor i radhus och kör en familjebil! Själv har man en förskollärar- och en universitetsutbildning i bakfickan. Skulle inte byta ut mitt liv för några pengar i hela världen. Det enda som skulle locka mig är om Colin Firth kom och knackade på...

Synd bara att maten var skitäcklig. Eddie hade dock kul, riskakor och gurka var en hit!

Babyled Weaning

Jag har ju glömt att uppdatera! Vi har i princip helt gått över till Babyled Weaning nu, I've seen the light... Det är nu något både vi och Eddie trivs med. Vi erbjuder en version av vår mat vid varje måltid, han får äta själv, men jag har också en sked, så att vi vet att han får i sig något! Detta är exempel på vad Eddie äter:

Broccolibuketter
Morotsstavar
Palsternacksstavar

Stavar stora som ditt finger. Ångkoka lätt, så att de är mjuka, men inte överkokta.

Minimajskolvar (de är jätteroliga, kul konsistens, Eddie älskar dom!)

Igen, lätt ångkokta.

Gurkskivor
Paprikaskivor
Päronstavar
Melonstavar
Mangostavar

Kan ätas som de är. Frukten kan vara lite hal så man kan få hjälpa till lite.

Rostat bröd (vi kör hembakt så jag vet vad som är i)

Sötpotatisklyftor, ugnsbakade

Pastaspiraler

Sitt med dem hela tiden ifall de skulle få av en för stor bit. Eddie har aldrig satt i halsen. Ibland låter det som om han gjort det, när han har svalt en stor bit. Hör honom dock andas, så han är bara lite dramatisk! Var försiktig med banan, äpple med skal och hela vindruvor.

En dag kan se ut så här:

Frukost:
En-Två "fingrar" rostad hembakt bröd, med lite osaltat smör
Lite av mammas smoothie (gjord på färska frukter och bär samt naturell yougurt)

Lunch:
Pastaspiraler med tomatsås och riven ost (mosat, inte puré)
1-2 morotsstavar
1-2 palsternacksstavar
1/2 päron, i stavar
Vatten att dricka

Middag:
Köttfärssås med sötpotatismos
1-2 minimajskolvar
1-2 melonstavar
Vatten att dricka

Ammar 6-10 ggr under en 24-timmarsperiod, beroende på humör (Eddies) och om han är inne i en tillväxtperiod.

Det låter som jättemycket mat till en 7-månaders, men kom ihåg att 2/3 hamnar på golvet när de äter själva!

Med babyled kollar man inte stenhårt på vad bebisen äter vid varje måltid. Istället kollar man över en vecka. Kom ihåg att bröstmjölken är huvudfödan tills 9-12 månader (jag ammar, därför utgår jag från amning och inte flaska), maten nu är ju för att upptäcka smaker och konsistenser, man behöver inte oroa sig för att de inte äter "nog".

Kan även varmt rekommendera en Doidy-cup. Den ser ut så här:


Eftersom den lutar så ser man vätskan direkt, behöver inte vända den uppochner. Uppmuntrar bebisen att dricka utan napp/pip. Jag håller lätt i basen, Eddie håller i handtagen. Han börjar bli ganska duktig på det nu, även om vi spiller lite!

Vad gäller bestick börjar han också bli väldigt bra, koordinationen utvecklas verkligen:


Kan själv.

Skålen och besticken kommer från Toys'r'Us, har sugkoppar under så de inte åker i golvet. Finns i blått och rosa (men naturligtvis...).

Babyled passar inte alla. Oss funkar det bra för. Fråga gärna om det är något ni undrar över, så ska jag försöka svara så gott jag kan!

Sanering

Trötta ungen har somnat igen. Det är jobbigt att ha ögoninflammation... Andra ögat började ca 15 minuter efter förra inlägget, han ser ut som ett maskätet äpple.

Hörni, det här med sanering nurå, för att hindra smittspridning. Kläder är ju lätt, och gosedjuren i spjälsängen kan vi ju tvätta och varva, så inga problem där heller, men resten då? Vart drar man gränsen? Babygymmet, alla leksaker, soffan, hörnet bredvid öppna spisen, hunden? Ska jag hålla mig till det jag SER att han gnider ansiktet mot, eller är det bara att dra på sig mask och skyddskläder och trycktvätta hela huset (hundarna lär bli sjukt irriterade, men de får ju inte plats i tvättmaskinen...). Eller är det bästa att sätta honom i en lekhage med engångsgrejer tills han är återställd?!

Vi hann ju åka och leka med kompisarna innan det drog igång igår (japp, har förmodligen smittat dem och alla andra ungar på lekcentret...). Så här kul var det:


Mitt i en tippning.

Notera gärna de underbara virkade Conversedojjorna, visst är de härliga?! Här köpte jag dom. Supertrevlig och snabb service, till och med till Långtbortlandet!

Åh justja, lite råd också... Eddie har ingen feber pga inflammationen, men är väldigt trött. Normalt? Ska jag låta honom sova bara? Han har varit vaken, och ätit och kissat, men sov större delen av morgonen, och somnade igen för 45 min sen... Kan någon säga åt mig att sluta oroa mig?

Praktiskt tips!

Orkar du inte planera något inför helgen? Inga problem. Se helt enkelt till att ungen drar på sig en hejdundrande ögoninflammation lagom till Torsdag eftermiddag. Vips, så har du plötsligt en helg på tu man hand, då du inte kan vistas bland folk med det där kleggögat. Extra bra blir det om det tar ca 10 minuter från att han vaknar tills att han kan öppna ögat, då vet du att det verkligen funkar.


Redo för helg.

Got Milk?


Nåja, inget fel på utdrivningsreflexen iallafall...

Lättnaden.

Rocky mår bra, och har nästan helt säkert inte "det stora C:et". Sjukt jävla lättad.

En lång historia kort:

Rocky, vår äldsta Terrierist (Jack Russell/Border Terrier) hade en knöl på bröstet och ett konstigt märke under ena ögat. Knölen på bröstet kunde man göra en biopsi på, visade sig vara en fettknöl, helt ofarlig. Eftersom den andra grejen satt på ett så dumt ställe krävdes en operation för att ta bort den, och hela märket skickades till lab. Varpå det fucking jävla kuk-labbet tappade bort utväxten. TAPPADE BORT UTVÄXTEN! Helt otroligt. Fick ett brev som i princip sa "Whoopsie!". Eftersom det inte var ett oviktigt test det handlade om var vi naturligtvis förtvivlade. veterinären ordnade så vi fick träffa en specialist i Liverpool, så idag var Rob ledig från jobbet och tog honom dit. Han blev undersökt (vilket inte var poppis. Eddie får dra i öron och päls, men en sköterska får fan inte klämma honom runt revbenen!), en skrapning gjordes på huden runt operationssåret, biopsier togs från lymfkörtlarna, och röntgenbilder togs av lungor och hjärta. Resultat? Inga abnormaliteter. Utväxten var, baserat på beskrivningen av den, troligtvis godartad. Han måste gå på månadskontroller de närmsta månaderna för att hålla koll på att det inte börjar växa igen, men enligt dem har han massa år kvar! Vad gör vi inte för de fyrbenta?! Tack och lov för husdjursförsäkring!!


Älsk. Älsk älsk älsk älsk älsk.

Fick en mysdag med Rambo (Border Terrier), gick på långprommis med vagnen, han drog den framåt, Eddie tyckte det var skitkul!


Mer älsk.

Som en lustig parentes förresten... Maken åkte och shoppade medan Rocky var hos veterinären (Hörde ni en duns var det bara min mamma som svimmade av chock- han är inte direkt känd för sitt shoppande...). Han kom hem med en lila huvtröja till Eddie. "Den var på tjejsidan, men jag tyckte färgen var så fin". Han tyckte också den såg liten ut för storleken (han fick köpa 12-18 mån, trots att Eddie är 7 mån), och jag sa att det var nog för att det är en "flicktröja". Maken var chockad, "så ska det väl inte vara, tjejbebisar är väl inte mindre än pojkbebisar?!". Underbara, underbara man! Tydligen går lite av mitt tjat hem ändå!

(Sen kom han även hem med 750g missformad choklad till någon som har allt annat än en "Happy Period", så älsk all the way!!!)

Fan vad älsk det blev ikväll!