Assertiveness

Idag har jag jobbat på att stå upp för mig själv, att säga Nej, och att vara saklig.

Jävligt svårt, när fingrarna bara vill skriva "Oh, Fuck Off" och skicka iväg mailet.

We went to the zoo, zoo, zoo

Glömde ju berätta att vi var på zoo med mamma och pappa! Vi var inte säkra på om Eddie skulle uppskatta det, men oj vad kul han hade!

Jag låter Eddie berätta om några av djuren vi såg:


"Doggy".


"Doggy"


"Doggy""Quack"


"Doggy"


Den riktiga elefanten hade gått in när vi kom till hens inhägnad, så den här fick så lov att duga!

Chester Zoo jobbar mycket i djurens ursprungliga länder med reservat och sånt, och det märks verkligen att djuren har det bra på zoot, stora inhägnader som ser väldigt naturtrogna ut. Sånt känns bra, jag kommer ihåg att vi gick på zoo i Frankrike när jag var liten, och allt jag minns (förutom att vi blev inlåsta!) är ledsna djur i små trånga burar. Usch och fy.

Vi åkte också på Eureka!, ett barnmuseum i Halifax. Igen, vi var inte säkra på att Eddie var stor nog, men han hade jättemycket att göra! För äldre barn fanns det nästan FÖR mycket att göra, det var bra att det var lite mer begränsat för småttingar. Vi hade en jättebra dag, tills Eddie blev uppäten av en drake!


Halp!

Sekundärstolt

Jag vet inte om jag nämnt att jag under hela högstadiet och gymnasiet jobbade extra på ICA? Först packade jag varor, och när jag fyllde 15 började jag i kassan. Lärde mig otroligt mycket, speciellt om kundservice. En "yrkesskada" är dock att jag fortfarande känner en slags gemenskap med kassapersonal. Är de otrevliga/dåliga på sitt jobb skäms jag å deras vägnar, men är de bra så känner jag mig stolt som om de vore en nutida kollega! Ikväll var det ett sekundärstolthetstillfälle.

Köpte blöjor på Aldi (billigast och BÄST!). Kvinnan bakom mig i kön hade satt hela korgen på bandet. Kassören (en finnig kille i 16-17-årsåldern, tyvärr inte en kategori som brukar vara kända för sina public service-förmågor...) bad henne ta ut varorna ur korgen och sätta korgen i högen vid början av bandet. Hon snäste "Ja, snart". H#on tog sen av varorna, men lämnade korgen på bandet. Kassören bad henne igen att sätta tillbaka korgen. "Nä, jag ska packa i varorna igen när jag betalat så jag slipper ta en kasse". Kassören förklarade att de inte tillåter att man tar med korgar eftersom de hamnar lite varstans. Tanten blev skitsur och började tjafsa (ORKA! På en fredagkväll!). Då slår han till med det bästa jag hört på länge: "Vi har blivit tillsagda att vi inte får göra några som helst undantag, oavsett hur trevliga folk är!", och ett bländande leende.

Jag hade fasen kunnat krama honom.

(LadyWeaver- om du läser de äldsta inläggen i BLW-kategorin så får du en idé hur vi trillade in på BLW!)

Stressobert!

Jag har inte försvunnit! Försöker jobba ikapp en och en halv veckas semester, och ta hand om en hetlevrad 20-månaders bara!

Imorrn är jag ledig, så efter en morgon med passhämtning och lite shopping ska jag försöka blogga!

Några förslag på ämnen?

11 Question tag

Audhumble taggar mig, så här blire svar på frågor! Reglerna:

- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
– Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
– Create 11 new questions for the people you tag to answer.
– Go to their page and tell them they’ve been tagged!
– Do not tag back to the person who has already tagged you.

1. Om du vore ett djur vilket skulle du vara då (baserat på din personlighet) och om du istället fick välja fritt vilket skulle du välja?

Baserat på min personlighet: En terrier av något slag. Ettrig, smart, tjurig, men sover gärna 20 timmar om dygnet... Fick jag välja: Tiger. Mitt absoluta favoritdjur, så stotliga, värdiga, smidiga och fördjävla vackra.

2. Hur många bultar finns det egentligen i Ölandsbron?

Inte en enda. Ö-L-A-N-D-S-B-R-O-N. Ha.

3. Vad vill du bli när du blir stor?

Amningsrådgivare, gärna på mer strategisk nivå.

4. Nämn tre tv-serier du tycker att alla borde se.

Downton Abbey, Modern Family, Grey's Anatomy

5. Om du var tvungen att byta förnamn, vad skulle du byta till?

Tänkte säga Danger, men det funkar ju bara om det gällde mellannamn... Pappa ville att jag skulle heta Elina, så kanske det?

6. Har du någon tatuering?

4 än så länge: En japansk tiger på höften/midjan, tre kronor på högra vaden, fallande eklöv nerför större delen av ryggen, och Eddies handavtryck på vänstra skuldran. Fler kommer, utan tvekan!

7. Vilken fördom skäms du mest över att du har?

Jag har mycket fördomar om andra föräldrar, speciellt här i England...

8. Vilken fiktiv karaktär skulle du vilja vara?

Elizabeth Bennet, eller Jane Eyre.

9. Och vilken fiktiv karaktär skulle du vilja få ihop det med?

Men, hallå?! Mr Darcy-Duh! Annars får väl Edward Rochester eller Matthew Crawley duga!

10. Stor fisk i liten damm eller liten fisk i stor damm?

Fish are food, not friends.

11. Vilket väljer du? Att för resten av ditt liv bara få lyssna på barnlåtar som är inspelade av riktigt bra band/artister eller få lyssna på vilka låtar du vill fast alla är Weird Al Yankovicversioner?

Första. Tänk om Eddie Vedder släppte en barnskiva. *swoon*

 

Så, och så mina frågor:

1. Ostbågar eller Ostkrokar?

2. Vilket sällskapsspel tycker du bäst/minst dåligt om?

3. Om du ska på kalas, har du en outfit som det alltid slutar med att du har på dig, och isåfall vilken?

4. Vilken är din favoritkomiker?

5. Om pengar inte var ett problem, var i världen skulle du helst vilja åka?

6. Om du bara fick äta en maträtt i en månad, vad skulle du välja?

7. Vad sjunger du när ingen hör?

8. Vilken är din största "pet hate"?

9. Har du något husdjur? Om inte, vill du ha ett och isåfall vilket?

10. Är det något dy bryr dig om som du skulle önska att du inte brydde dig om?

11. Du är ensam hemma och lite krasslig. Vilken film hamnar i dvdn?

 

Jag taggar (blev visst bara 7, läser ju inte så många bloggar!):

Enligt Ellen, En sötnos bekännelser, Lillgarden, Livet från en Olicka synvinkel, Mamma Bondesson, Pernilla, och Dolce Bambini (min nyaste kommentator!).

 

Ser fram emot era svar! Nu blir det tyst igen i helgen, har mamma och pappa här!

 

 

 


Söndagmiddag, BLW-style

Idag fixade jag en middag som hela familjen kan äta utan modifikation för bebis. En god, riktig söndagmiddag, som dessutom är BLW-vänlig! Och eftersom jag också är BLW-vänlig så delar jag med mig av det goda!

Jag gjorde ugnsstekta kycklinglår (lägg på en djup plåt, krydda efter smak, jag körde svartpeppar, lite lite salt och färdigblandad kycklingkrydda. Kör i 200 grader i 40-45 min, tills köttet är helt genomstekt), rostade babymorötter och babypalsternackor (tvätta, skala om det behövs, skär så allt är i samma storlek, lägg i en ugnsform, peppra, ringla olivolja över. Rosta i 200 grader, 30-40 min beroende på storlek), och rostad vitlökspotatis (skala och halvera potatis. Koka i 15-20 min. Slå av vattnet och ruska så potatisarna blir "fluffiga". Lägg i en ugnsform. Sätt i i ugnen i 5 min. Ta ut, rör i en ordentlig klick vitlöks- och persiljesmör. Sätt tillbaka i ugnen i ytterligare 30-40 min, rör om halvvägs). När kycklingen var klar gjorde jag också världens enklaste sås: Låt stekskyn rinna av tillbaka ner på plåten, lägg kycklingen åt sidan. Blanda 1-2 msk steksky med 2-3 msk majs- eller potatismjöl. Sätt plåten direkt på spisen. Slå på kokande vatten, och sätt på spisen. Tillsätt lite kycklingfond, och ev lite soja. Vispa runt så alla små kycklingbitar löses upp från plåten. Slå långsamt i mjölblandningen under omrörning. Låt koka tills såsen är lagom tjock. Släng i en liten klick smör som får smälta, och krydda efter smak.

Allt detta tillsammans= GOTT!

Vi avslutade sedan med världens enklaste och godaste efterätt: Eton Mess.

Skölj och snoppa en liter jordgubbar. Skär dem i lagom stora bitar. Lägg i en skål (strö över 1 tsk vaniljsocker om du vill, inget måste).
Tillsätt 1 tsk vaniljsocker eller vaniljessens till 3 dl vispgrädde. Vispa hårt (typ tårtfyllningshårt). Rör ner jordgubbarna i grädden (Detta kan göras lång i förväg). Krossa ca 10 maränger ganska slarvigt, så bitarna varierar i storlek.
När det är dags för servering, varva maräng, jordgubbsgrädde och vaniljglass i individuella skålar. Nomma upp varenda liten smula! Vill man inte ge bebis/barn sött kan man ge bara jordgubbsgrädde utan att hen märker att det är något annorlunda!

Seså, iväg och laga mat med er!

Det viktiga är inte att delta...

...Det är att vinna!
Dagis hade en påskäggstävling, och naturligtvis tog vi det på blodigt allvar, som sig bör!
Maken hjälpte Eddie med klister och skyddspapper, och så fick han vräka på pyssel bäst han ville!

Resultatet blev ett galet fint ägg, med en extra imponerande ordvits...

Föga förvånande tog Eddie hem första pris, hurra!

Nu drar vi söderut till svärmor, Glad Påsk önskar Eggie med familj! :)


BLW for Life.

Som jag nämnde, så var vi med i senaste numret av Föräldrar & Barn. Naturligtvis tycker jag att ni ska gå och köpa hela numret, artikeln var visst jättebra, men här är vår lilla bit:Det som gjorde mig extra glad var att den startade en diskussion på mammas vårdcentral, och de verkade vara ganska positivt inställda till BLW. Mamma messade mig dessutom detta i fredags:

"BLW-barn väljer långt upp i åldrarna bättre mat=mindre sött o har lägre BMI!"

Verkar som om vi frälst någon iallafall! :D Bara hon inte ser på Skype när bebisen faktiskt äter... ;)

Så tack så mycket Ellen för att vi fick vara med!

I och med att tidningen kom ut började jag läsa tillbaka till förra året, hur rädd jag var i början, och hur det långsamt blev så mycket bättre, och hur jag började känna starkare och starkare att BLW är Det Bästa™. Nu kan jag inte ens tänka mig att köra puré och matning, vi är verkligen BLW for life!

Just nu är vi inne i en dipp-period. ALLT ska dippas, dippar är det godaste som finns! Jag har gjort enkla dippar, typ grekisk yoghurt med lite lite ketchup, creme fraiche och Thousand Island, gurkyoghurt etc. Han dippar morot, potatis, hemmagjorda pommes, panerad fisk, fingrarna.... :D Jag har för mig att Audhumble nämnde det, antingen i sin blogg eller på Familjeliv, att det är ett bra sätt att få i bebisen fett- gör en god dip med smör/ost/fet yoghurt! Så, mer dipp till folket!