Choreography Masterclass...

Försöker lära mig koreografin till en ny zumbarutin. Eddie "hjälper till" genom att komma på sin egen koreografi...
 
 
 
Tror dock hans moves är för avancerade! ;)

Trendsättaren

Vi testar en ny stil. Resultat: Tveksamt.


"Ebwa"

Som jag lovat, här är den- världens finaste zebra!


Jag har världens finaste vänner.

Alltså, ALLA mina vänner är så jävla bra, men den här veckan har två sållat sig från massan.
 
1. Beklagar mig till min härliga granne (Långtidsammar? Check. Sjalar? Check. AP? Check. Har samma böcker och samma DVD-filmer? Check) att Eddie fick världens utbrott pga har ingen zebra. Går för att hämta nyckeln igår kväll (matar deras katt den här veckan), och hon ba "alla små barn ska ha en egen zebra". Hon har alltså sytt världens finaste zebra till Eddie (ja just ja, ska kanske nämna att hon är världens bästa sömmerska!)! Med ränder, och massa sidenremmar till man och svans. Nu har Eddie naturligtvis med den i sängen, men bild kommer imorrn.
 
2. Kör hem från zumban, helt svettindränkt. Får mens i bilen. Kommer hem- ingen dusch (elektrisk dusch, elfel, och elektrikern kom fredag. Detta var torsdag). Ringer min bästa S (som är vice rektor på Eddies förskola). Frågar om jag får komma och duscha. Behöver inte ens förklara varför. kommer dit, och badrummet är uppvärmt och ren handduk framlagd (tog dock med egen). Bästa. Duschen. Nånsin.
 
Så ja, nog fan tror jag att jag har världens bästa vänner!

Men SMÄRTAN nu då?!

Igår deltog jag i ett Zumbathon- ett tre timmars nonstop Zumbapass för den här organisationen (Skulle man vilja göra en donation går det bra att göra via länken- lämna gärna ett meddelande med "Wiggle for Women- Anna Collins"!)
 
Så här såg jag ut innan:
 
(Det här kommer aldrig att bli nån viktblogg, men -10kg! :)
 

...Precis när vi började...
 
Tjejerna från vår klass som deltog. Sammanlagt var vi över 150 stycken!
 

...Ja, och så efter då...
 
3 timmar och 3300 kcal senare...
 

Och idag? Jag hade förväntat mig att benen skulle värka, men förutom knän och höfter har de inte varit alltför onda. Axlerna däremot!!! Jeezy creezy! Kan. Inte. Lyfta. Koppen.
Värt all smärta i världen dock att veta vad pengarna går till.
 

Alltså, ÄLSKET på den här kvinnan.

Jag skulle vilja se den som vågade säga åt henne att sluta amma...
 
 

Vad ni är bra

Vilka bra läsare och kommentatorer jag har! De senaste dagarna när Eddie har krånglat med maten (och sömnen, det verkar gå hand i hand...), så har jag tänkt på era asbra kommentarer, och så har det känts lite lättare igen!

Och sen känner jag väl att det inte går alltför mycket nöd på mitt lilla rovdjur, hur petig han än är med maten för tillfället! ;)


"Lustigt att du frågar precis nu..."

En vän messar: "Hur resonerar du runt småbarns vredesutbrott över att hen inte vill ha sin middag?"

Jag ba "Lustigt att du frågar precis nu" och skickar en bild på den orörda tallriken och den omkullvälta stolen.

Vi vill inte använda mat som disciplin. Jag har så många hang ups runt mat, och vill verkligen inte att Eddie tar över dem. Mat ska vara mättande, gott och en trevlig stund, inte något ångestfyllt och präglat av tvång. Jag vill inte äta om jag inte är hungrig, eller om jag (som Eddie ikväll) är lite förstoppad, så varför ska jag tvinga Eddie?

De äter mellanmål halv fyra på dagis, så han är inte alltid hungrig vid halv sex. Vill han inte ha så erbjuder vi honom yoghurt eller något liknande. Vill han inte ha det så får han helt enkelt välling eller yoghurt precis innan läggdags. Jag tror inte att det betyder att han bara kommer att äta yoghurt i all framtid, jag tror helt enkelt att han är inne i (ännu en) svår period just nu, och att vi hjälper honom mer genom att tillgodose hans behov än genom att tvinga honom och därmed lägga till ännu ett konfliktmoment.

Hur resonerar ni? Liknande oss, eller är det äta upp som hjälper?