Pappa är duktig!

Fick en kommentar om Eddie:s skattkista, så tänkte jag skulle skryta om min duktige make!
Han är grafisk designer, så när vi väntade Eddie bestämde vi att vi vill ha unika grejer till honom. Skattkistan är bara en grej...
Det största projektet hittills var Eddie:s rum. Inga dyra Wallies för oss, vi gjorde egna! Jag kom på idéen, och maken skötte det praktiska!
Zebran och Pingvinen
Pingvinen (igen) och Kossan
Späckhuggaren, Pandan och Ormen!
Pratar med pingvinen!
Vi möblerade om när Eddie flyttade in, så djuren sitter på lite andra platser nu...
Pratar med kossan istället!
Ja- Det är samma bebis!!!
Sen så har vi ju vå egen lilla humor...
Det här är asroligt i vår värld!
Vi körde på de här djuren (på väggen, inte terrieristerna!) eftersom nyfödda ser svartvita kontraster bäst. Nu när han är lite större har vi börjat fundera på vad vi ska byta till. Det lutar åt Mr. Men.
Några andra idéer?? Snälla ge förslag, ger mig något att göra medans jag väntar på min Aaaaajfååån, som kommer på lördag... #fallerförhypen

Snabb uppdatering

Det har varit tyst på bloggen igen... Eddie blev bättre, men sen i fredags drog han på med 40 graders feber, och jämrade sig som om det gjorde ont när vi tog i honom. Så ilfart till doktorn igen. Blev undersökt bokstavligen talat från topp (fontanellen) till tå (drog i alla små tårna, inte helt säker på varför!). Denna doktor trodde också att det är en virusinfektion, och räknade ut hur mycket paracetamol och ibuprofen vi kan ge honom (eftersom han är en knubbis kan han få mer än den angivna dosen), och sa att vi ska hålla honom medicinerad över helgen- hålla febern nere snarare än att ta ner den.
Blev alltså ingen rolig Studio 54-fest för oss. :( Istället blev det sitta hemma, och två jättejobbiga nätter. Idag har han varit mycket bättre, vågade oss tillochmed ut till en kompis ett par timmar. La sig mycket bättre, men kändes lite varm igen... Vi får se hur det går.
Svalkar ner. Matar pappa med Blackberry!
Hittar folk mycket coolare än mamma och pappa, leker med dom istället!

Nu är det bara att hoppas på det bästa, måtte febern hålla sig i schack!!
Ska're va' så ska're va'!

Ska man vabba kan man ju lika gärna göra det på riktigt!
Pyjamas på till efter lunch, mellis i soffan, och Madagaskar på boxen! Tokmys!
Imorrn får pappa vabba, förhoppningsvis är det bra på fredag. Skulle vara skönt om han fick en till dag på dagis innan vi börjar heldagar på måndag...

En vecka.

En vecka klarade vi, innan vi gick med i vab-klubben... Förkyld, dålig mage, och en hejdundrandes ögoninflammation... Nåväl, sovmorgon imorrn (07.15...)!
I helgen blir det, förutsatt att han är frisk, Studio 54-fest. En kompis fyller 40, så det blir fancy dress! Eddie har sina leopardleggings och en Blondie-body! Vi testade min afroperuk, men jag tror inte det kommer funka...
Gillart inte...


Do NOT want.

Det här går bra.

Första jobbveckan avklarad. Halvdagar den här veckan och nästa. Trött som ett fån, men nog är det skönt samtidigt att vara tillbaka, att använda hjärnan och vara jag igen, inte bara Eddies mamma.
Och Eddie? Trivs skitbra på dagis. Inga tårar. Glad när pappa lämnar, glad när mamma hämtar. Idag drack han till och med 75ml pumpad mjölk. Det var liksom sista hindret vi behövde ta oss över.
Så hur känns det? Jodå. Nog är jag bitter att min bebis ska behöva vara på dagis fem dagar i veckan, det gör jag ingen hemlighet av. Samtidigt- så här är reglerna i England. Hade jag inte varit van vid Sveriges lagar hade jag nog inte ens reflekterat över det. Jag tog ändå 1 1/2 månad extra ledigt. Många börjar jobba när bebisen är 8 månader, eller till och med yngre. När jag flyttade hit 2003 var det 6 månaders mammaledighet. Jag fick 9, med val att ta 3 obetalda. Fick man bebis efter April i år är det 12 betalda. Skitbetalt, men det går iallafall framåt. Nu kan pappor dessutom ta 3 månaders betald ledighet om mamman väljer att gå tillbaka till jobbet efter 9. Efter 2015 kommer detta att bli helt flexibelt, något vi ser fram emot.
För oss är det här det enda alternativet. Vill vi äta och betala räkningar, ja, då har vi inte så mycket val. Deltid är inte ett alternativ just nu. Jag har precis börjat på ett nytt jobb (ny roll), och maken byter jobb om en månad (japp. Två nya jobb på lika många månader. Recession? What recession?). Dagis är svindyrt, men inte lika dyrt som om vi vore utan en inkomst. Och ja, jag tror faktiskt att Eddie blir gladare/lyckligare om vi kan leva ett mer drägligt liv än om jag vore hemma men vi skrapade oss fram på existensminimum.
Om vi märker någon skillnad på Eddie sen han började dagis? Tja, sömnen är lite upp och ner.
Bokstavligt talat.

Milstolpar.

Ätit på dagis- Check.
Somnat på dagis- Check.
Antal tårar (från Eddie) under inskolningen- 0.
Det här fixar vi, hörni.
Idag är han där på eftermiddagspass, så vi hinner med god lunch med kollegor, och nussa nybakt bebis! Min blivande kollega har en 6-veckors som jag inte träffat än. Hon skulle ha fått bebis en vecka efter att vi fick Eddie, men fick sent missfall i v16, så är så otroligt glad för hennes skull!
Maken jobbade på hästkapplöpning i lördags, och fixade biljett till mig och Eddie, så vi åkte också dit ett par timmar. Eddie fick köra skåpbil med pappa:
Stora ungen...


Tut tut!

Börjar även bli mer och mer stadig vad gäller att stå själv nu. Det såg vi när vi var på lekcenter...
Starka benen.

Fan vad det blir Leffe-inlägg nu alltså. Kan ingen slänga in nån dum könsroll så jag kan skriva något mer meningsfullt?!