SignalRÄTT!

Det är svårt att fatta att det är sant... Sängrutinen ser nu ut så här (efter eventuellt bad, en kopp mjölk, tandborstning etc): Gå upp med Eddie till hans rum. Kramas och pussas lite. Lägg honom i sängen. Stryk över ryggen/klappa i rumpan ett par gånger. Säg "godnatt min skatt". Gå ner. Eddie somnar. Ba, Jaha?! Men var det inte så att vi som ammar till sömns ALDRIG kommer kunna lägga barnet vaket? Att vi bäddar (no pun intended) för ÅR av sömnproblem?! Eh, näe.

Apropå "hjälpsamma" råd, så skrev Audhumble det här häromdagen. (Lägger snart ner min egen blogg och gör om den till en "Dagens Audhumble-länk") Har egentligen inget att tillägga om Natusan (Johnsons här borta), förutom att jag håller med om vartenda ord. Nu är vi lata och använder wipes, men just Johnson håller vi oss ifrån. Långt ifrån.

Nu råkar vi ha ett barn som älskar att bada, står gärna och ylar vid badkaret. Nu är han också äldre och geggar gärna ner sig, så han får bada oftare. Produkter är vi däremot stenhårda med. Schampoo (det fastnar gärna mat i lockarna...) och badskum är båda Boots sensitive baby, oparfymerade. Köper dem sedan vi av en slump upptäckte att det hjälpte mot skorven i hårbotten. Är han torr använder vi antingen Vaselin, eller babyolja i samma serie som schampoot och badskummet. Till stjärten är det bara Pure Nuff Baby som gäller. Med wipes använder vi bara Huggies Pure. Det här hände när vi fått ett paket Johnsons/Natusan av någon. Eddie snodde en från bordet och torkade sig med...Det värsta? Det här var den OPARFYMERADE varianten...

Kommentarer
Familjen Toad säger:

OJ! Stackars lilla ansikte.

2011-10-20 | 22:38:59
Bloggadress: http://audhumble.wordpress.com
Daeminimon säger:

Eller hur?! Alltså, vill inte ens skura golvet med de resterande!

2011-10-20 | 23:08:23
Bloggadress: http://mammaiengland.blogg.se/
Tünde Bondesson säger:

Vill bara varna dig för Huggies Pure. Vi kör NoPoo (naturlig hud och hårvård) hela familjen. Blöjbyte kör vi med enbart torklappar och vatten och vid kladdigt bajs lite olivolja. Dock tycker jag att det är smidigt att ha wipes när man är på språng. Köpte Huggies Pure och googlade ingredienserna i innehållslistan och vissa av de är rena giftet. Jag jobbar på ett inlägg om detta men har legat på latsidan. Kanske under helgen får jag tummen ur och fixar :)

2011-10-21 | 14:30:25
Bloggadress: http://mammabondesson.wordpress.com
Anonym säger:

Asch då! Ska faktiskt köpa torrlappar att ha hemma, onödigt med wipes då. Däremot är det praktiskt att ha med ut, och Huggies har varit bättre än Johnson och Pampers. De har för oss varit de minst dåliga... Nu kör jag inte med NoPoo, försöker bara hålla produkter till ett minimum för Eddie, mest eftersom jag själv har känslig hy och bara kan använda vissa märken...

2011-10-21 | 17:57:51
Bloggadress: http://httpco mammaiengland.blogg.se/
Kristina säger:

Vaselin?

2011-10-21 | 21:19:35
Daeminimon säger:

Ja, funkar bra på torra kinder.

2011-10-21 | 23:48:04
Bloggadress: http://mammaiengland.blogg.se/
Angelica säger:

En annan variant som nog borde klassa in under NoPoo är att riva ett gammalt hederligt vältvättat kasserat lakan i lagom stora bitar. Tillsammans med en liten flaska bra babyolja och den där sportflaskan med vatten man (eller iaf jag) alltid släpar med sig klarar man sig långt vid både blöjbyten och annat kladd. Och lakansbitarna kan man slänga ihop med blöjan med iaf hyfsat gott samvete om man inte vill ta hem och tvätta. Apropå bra produkter mot skorv förresten så använde vi ren Gurkörtsolja från Crearome mot skorven. Fungerade kanon. Gurkörtsolja är ju det verksamma ämnet i apotekets kräm Borago som annars brukar rekommenderas mot skorv.

2011-10-26 | 21:02:42
Emma - Mamma till Kira säger:

Men fy.. Tur det gick bra ändå. Hoppas han är lite försiktigare nu sötnosen.

2011-10-27 | 17:37:54
Bloggadress: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback