BLW för stora och små!
Börjar långsamt återvända till en o-yr, hörande värld igen, men är fortfarande för slö för att åstadkomma några kulinariska mästerverk. Idag slängde vi ihop Quesadillas, och vet ni vad? Det blev jättegott! Receptet?
Quesadillas
6 vetetortillas
120 gram riven ost (jag använde mild cheddar, experimentera!)
1 röd paprika, tärnad
1 rödlök, grovhackad
3 msk philadelphiaost
Bre 1/2 msk philadelphia på en tortilla. Strö på ost, paprika och lök. Bre lika mycket philadelphia på en till tortilla och lägg ihop, platta till så fyllningen fäster i philadelphian. Upprepa så du har 3 quesadillas.
Värm lite olja i en stekpanna. Stek quesadillan tills den är gyllenbrun och osten börjar smälta. Vänd och låt den andra sidan bli gyllenbrun också.
Skär varje quesadilla i 4-6 tårtbitar. Servera med gräddfil och guacamole. Kan ätas varm, ljummen och kall!
Det som gjorde dem så bra var att Eddie verkligen kunde hjälpa till. Han la paprikan och löken i en skål, han strödde på ost och grönsaker och hjälpte mig att platta till! Han har varit lite tveksam med maten den här veckan, det verkar som om ett par kindtänder är på g- men ikväll åt han med god aptit, och jag kan inte låta bli att undra om det hade lite att göra med att han hjälpt till.
Det var till och med så gott att han blev tvungen att bejaka sin inre hårdrockare!
Det går naturligtvis att variera fyllningarna i det oändliga. Hackad chili, vårlök, gräslök, spenat, annan sorts ost, etc etc etc! Nom nom!
Quesadillas
6 vetetortillas
120 gram riven ost (jag använde mild cheddar, experimentera!)
1 röd paprika, tärnad
1 rödlök, grovhackad
3 msk philadelphiaost
Bre 1/2 msk philadelphia på en tortilla. Strö på ost, paprika och lök. Bre lika mycket philadelphia på en till tortilla och lägg ihop, platta till så fyllningen fäster i philadelphian. Upprepa så du har 3 quesadillas.
Värm lite olja i en stekpanna. Stek quesadillan tills den är gyllenbrun och osten börjar smälta. Vänd och låt den andra sidan bli gyllenbrun också.
Skär varje quesadilla i 4-6 tårtbitar. Servera med gräddfil och guacamole. Kan ätas varm, ljummen och kall!
Det som gjorde dem så bra var att Eddie verkligen kunde hjälpa till. Han la paprikan och löken i en skål, han strödde på ost och grönsaker och hjälpte mig att platta till! Han har varit lite tveksam med maten den här veckan, det verkar som om ett par kindtänder är på g- men ikväll åt han med god aptit, och jag kan inte låta bli att undra om det hade lite att göra med att han hjälpt till.
Det var till och med så gott att han blev tvungen att bejaka sin inre hårdrockare!
Det går naturligtvis att variera fyllningarna i det oändliga. Hackad chili, vårlök, gräslök, spenat, annan sorts ost, etc etc etc! Nom nom!
Kommentarer
Familjen Toad säger:
Jag gillar att ha grillad kyckling, stekt bacon och färska tomater i (och ost och peppar då). Mums mums mums.
Daeminimon säger:
Mmmmmm..... Alltså, grillad kyckling går ju med typ ALLT!
Sofie - Mamma till två små säger:
Det lät super gott! Ska SÅ testas en dag! Barnvänligt till tusen med ju!
Helena säger:
Vi har gjort quesadillas med sötpotatis i, det blev också supergott. Man bara kokar sötpotatisen mjuk (i bitar) och mosar den, sedan är det bara att smeta ut den på bröden och i övrigt så gör man precis som med era.
Daeminimon säger:
Åh, sötpotatis! Mmmm, grillad kyckling, sötpotatis, ost, lök och paprika.... dör
LadyWeaver säger:
Mums! Nu får banne mig dottern svara bra på nästa försök med mjölkintroduktion så vi kan börja göra saker med vettig ost i.
Trackback