Pasta för torrisar!

Eddie varierar ganska ofta mellan att vilja ha sin mat torr eller kladdig. Pasta, däremot, gillar han ganska torr, så han kan plocka med händerna och ba "Nom nom nom". Så förra veckan gjorde jag den hära pastan i portionsformat, och det blev så gott att ikväll gjorde jag ett storkok. Hela familjen åt samma, och vi har varsin portion i kylen också!

Så, Eddies pasta för torrisar:

750g-1 kg nötfärs
2-3 morötter
1 grön paprika
1 handfull gröna ärtor
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Smör
(salt), peppar och paprikakrydda
1 dl (ca) Eddies tomatsås

Smält 1-2 msk smör i en gryta eller stor, djup stekpanna. Fräs lök och vitlök tills hela huset luktar gudomligt. Tillsätt köttfärsen lite i taget, så den inte klumpar sig. Krydda efter smak. Bryn tills det inte syns något rosa. Häll i ärtor, paprika och morot (paprikan och moroten skurna i bitar stora som ärtorna). Blanda ordentligt, och rör i tomatsåsen. Låt puttra medans du kokar 5-6 portioner spaghetti. Slå av pastavattnet, och rör ner spaghettin i köttfärsröran. Servera med riven ost. Mumma!

Imorgon ska min bästaste vän och hennes kille sitta barnvakt i några timmar. Det är makens födelsedag till veckan, så vi ska åka till Trafford Centre, köpa present, och gå och äta, bara vi två. Vi kommer säkert att slänga i oss maten och störta hem, men det ska faktiskt bli skönt att få vara oss i ett par timmar, och inte bara mamma och pappa! Eddie är väldigt förtjust i min kompis, och var helt hänförd av hennes kille när de var här sist (han är portugis, 1,90 lång och ser ut som Rafael Nadal, så can't say I blame him. Jag och maken var lika hänförda vi!), så är inte särskilt orolig!

Nu: Glass och Modern Family. Jorrå!

Kommentarer
Sofie - Mamma till två små säger:

Det lät väldans gott!

2011-11-21 | 08:21:00
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Daeminimon säger:

Jo, det var riktigt gott! Speciellt med massa smält ost!

2011-11-21 | 22:58:35
Bloggadress: http://mammaiengland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback