Projekt: Sova själv, del 2.

Nu har onga fått en egen säng.
Han var med när vi köpte den, och fick hjälpa pappa att sätta ihop den. Nu är vi inne på natt 2. Inatt gick över förväntan. Han vaknade till vid 4, men somnade snabbt om med lite god och kram från pappa. Sen vaknade han kvart i sex för dagen... Det hade förmodligen mer att göra med övertrötthet (somnade halv nio pga tittade på Skönheten och Odjuret...) än något annat. 
Ikväll somnade han på tjugo minuter, så tummarna hålls hårt! Pappa satt med honom tills han somnade. Vi försöker med att sitta bredvid sängen istället för att ligga bredvid honom, och hittills har han varit ok med det. Skulle han bli ledsen skulle vi naturligtvis ligga hos honom, allt annat skulle liksom strida mot våra principer.
 
Jag hade lika gärna kunnat vänta tills vi faktiskt säljer huset och flyttar, men maken ville försöka, och det respekterar jag. Tror det var sista droppen när jag hänvisade till Eddies rum som "mitt" till en kompis... Ooops.... 
 
Vi får se hur det går den här gången. Funkar det- hurra! Om inte- ja, då går vi tillbaka till att samsova ett tag till.
 
En rent generell, och egentligen orelaterad fråga: Hur känner ni i största allmänhet runt klistermärken som belöning? Alltså, typ med kissa på pottan och sånt  därnt

Kommentarer
Marika säger:

Åh, det här får du gärna skriva mer om! Billy har haft eget rum ca 6 månader, med spjälsäng som han utan problem sovit i. Nu kommer vi få en bebis med BF 6 december, därför kände vi att det var dags att Billy fick en stor säng redan nu, så han inte upplever att bebisen kommer och tar hans säng. Det går verkligen inget vidare. Jag var och köpte ny lampa, nya sängkläder, ny matta osv som han fick vara med och packa upp. Han älskar sin nya säng, men vägrar nästan att somna där. Nattningarna som tidigare tog 3 minuter, tar nu 2-3 timmar. Det känns ohållbart.

Svar: Åh grattis, vad kul! Vad avis jag blir!
Hittills går det väl ok. Han vaknade vid halv tre inatt och kom in till oss. Och var vaken i en timme... Zzzz..... Jag trodde inte han skulle somna ikväll, men det tog bara en halvtimme till sist! Sover Billy på dagen? För oss gjorde det en väldig skillnad att ta bort dagsvilan...
Anna

2012-08-28 | 15:23:45
lillgarden.blogg.se säger:

Just nu önskar jag lite lite att iallafall ett av våra barn sov i egen säng...
Jättemysigt att samsova men två barn och en gubbe i en 1,60 säng är sådär vissa nätter!

Svar: Aaaaah, svetten! Jag svettas så himla mycket i sömnen, vette fasen hur jag skulle palla så många på så begränsad yta!
Anna

2012-08-29 | 17:17:34
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
lillgarden.blogg.se säger:

SV: oftast värst för gubbe för han dom båda ska sova intill.. haha :)

2012-08-29 | 22:20:09
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Helena säger:

Vi fick också en del problem när vi bytte säng så att Thea kunde gå ur själv. Dels kom hon utknatande så fort man gick ut ur rummet, dels höll hon på och stökade runt en massa när hon låg i sängen och kom aldrig till ro. Det som funkade för oss var att sitta kvar bredvid sängen, men att inte uppmärksamma när hon stökade. I stället för att försöka hindra och lägga henne tillrätta får hon hålla på bäst hon vill så länge hon håller sig i sängen. Kliver hon ur lägger vi lugnt tillbaka henne och säger "godnatt" igen. Ibland får man sjunga en nattvisa eller hålla handen.

Efter några dagar blev det mycket lugnare och hon kom till ro snabbare. Förutom att det blev lättare för henne att komma till ro när vi inte så att säga "stökade tillbaka" blev det också mycket lättare att hålla sitt eget lugn när man inte uppmärksammar stöket. Än så länge sitter vi oftast kvar tills hon somnar (vilket vi inte gjorde innan sängbytet), men vi har börjat så smått att gå ut medan hon fortfarande är vaken, fast efter att hon börjat koppla av.

2012-08-31 | 08:33:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback