En helt vanlig dag på jobbet.

Flera av mina vänner + familj har frågat vad jag gör på jobbet egentligen. Har även fått frågan ett par gånger här i bloggen, så jag tänkte försöka mig på att förklara genom att redogöra för en alldeles vanlig dag på jobbet- idag.

Jag jobbar på en Housing Association. Vi äger 18000 fastigheter i en grannstad till Manchester. Vi är en så kallad social landlord, vilket betyder att våra hyresgäster är främst låginkomsttagare, många tillhör etniska minoriteter. Vi har även specialiserade boenden för äldre, missbrukare, och andra med särskilda behov. Mitt arbetslag är projektledare och jobbar med projekt relaterade till land inom och runt våra bostadsområden, snarare än bostäderna i sig.

Det här gjorde jag idag:

Gick igenom konsultation vi gjort med boenden runt ett fält vi vill dela upp och göra gårdarna större. Skrev ut ett gäng formulär.

Åkte upp till fältet och knackade dörr för att få tag på de hyresgäster som inte svarat. Väl där uppe pratade vi även med förmannen som leder vårt projekt med att byta ut staketen i det bostadsområdet, samt med en hyresgäst som hade några frågor (våra jackor är märkta, så vi blir ofta stoppade när vi är ute på bostadsområden).

Kom tillbaka till kontoret, och matade in resultaten av konsultationen.

Gjorde 30 goodie bags för morgondagens lektion i en mellanstadieklass.

Organiserade lunch för en kollega, tog beställningar och ringde in dessa till restaurangen.

Skrev ut ett Class Pack till lektionen (informationsblad, instruktioner hur man rapporterar miljörelaterade problem till kommunen, en saga, diplom till skolan och varje enskild elev).

Lunch. Passade på att köpa lite godis att lägga i varje goodie bag.

Bokade möte till nästa vecka med mina Gröna Inspektörer, såg till att alla kan komma, att vi har ett konferensrum stort nog och att det finns mjölk, reseersättning mm redo.

Diskuterade garagekolonier med en kollega från kommunen (hon är ansvarig för de som hyr garageplättarna och allt vad det innebär, jag är ansvarig för landet plättarna befinner sig på).

Svarade en förfrågan från en kund om en av dessa garagekolonier.

Kontaktade en annan hyresrättsförening och sökte (och fick) lov att byta ut ett gäng staket som deras hyresgäster delar med våra. Såg till att dela denna information med alla relevanta kollegor.

Sökte information om en fastighet på ett bostadsområde som vi inte kunde lista ut om den var vår eller ej.

Gjorde två affisher inför lektionen imorgon, som redogjorde för fältarbetet vi gjort med barnen (vi gör 4-veckorsprojekt med mellanstadieklasser där de går ut i samhället och dels tittar hur mycket skräp som finns, och dels plockar skräp, och sen håller vi en lektion i klassrummet också).

Finslipade utvärderingen som ska skickas till fastigheter där staketbytet är klart (runt 400 än så länge). Delade den med inblandade kollegor och bad om feedback om de behöver någon annan information från den. Bad även om feedback från kollegan som ska analysera utvärderingen.


Så- det var alltså idag. En ganska typisk dag skulle jag vilja säga.

Förstår du vad jag gör nu, mamma?

Kommentarer
Familjen Toad säger:

Det låter jätteroligt!

2012-02-29 | 11:07:04
Bloggadress: http://audhumble.se
Kamila säger:

Jag skulle döööööö på ditt jobb - sorry (en gång till) :)

2012-02-29 | 22:55:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback