Myshelg

Idag har varit en riktigt bra dag. Maken jobbade imorse, vilket jag bävade inför, eftersom jag fortfarande har otroligt ont i halsen och känner mig allmänt lite halvkrasslig. MEN. Inte ett enda vredesutbrott! Vi hade världens mysigaste morgon. Lekte inne efter frukost, sen åt vi bananmellis, klädde på oss och gick på promenad. Gick och hämtade färgprover på B&Q (den gröna fondväggen i Eddies rum matchar inte mattan, nyanserna skär sig), köpte trosor och strumpor på en affär, och shampoo till Eddie och spraybalsam till mig på en annan. Eddie somnade i selen på vägen hem. "Äsch det gör inget om han slumrar i 5 minuter, han vaknar ju så fort jag tar av selen" tänkte jag. Jojo.


Äsch då.

Jag tog av honom tjocktröjan, tröjan, byxorna och strumporna (han hade body och strumpbyxor under), och la honom ner, och han rörde inte en fena!

Hörni, kan ni komma med lite tips? Jag har sörplat te med honung hela dagen, har ni några andra ont-i-halsen-kurer? Kan vara värt att nämna att jag inte kan gurgla! Alla tips mottages mycket tacksamt!

Kommentarer
Pernilla säger:

Te med honung har varit min grej med den här veckan. Drack dessutom massor med lättdryck-limesmak som kändes gött. Blev så tråkigt med vatten i längden.

Annars så vet jag tyvärr inte... Mitt största problem just nu är brist på förslag på slemlösande. Allt sittter som en klump i halsen och thats it. Gravid som man är så måste det ju självklart vara en huskur :)

Krya på sig!!

kram

2012-01-21 | 22:15:22
Bloggadress: http://wap.blogg.se/
Familjen Toad säger:

Åh sötast!



Har inga bra tips tyvärr. Krya på dig.

2012-01-21 | 22:29:11
Bloggadress: http://audhumble.se
Daeminimon säger:

Kör nog på teet ikväll, en kompis har precis rekommenderat att värma lemonad, och tillsätta citronjuice och honung, det ska jag prova imorrn!

2012-01-21 | 22:49:44
Bloggadress: http://mammaiengland.blogg.se/
tankgirrl säger:

Köp ren ingefära och koka te på! mirakelkur! en annan kur min mormor lärde mig är att ta ett knäckebröd men smör på och sen skiva tunna tunna skivor av vitlök och l lägga på och sen äta. båda grejjerna är starka men effektiva, ät knäcket tre dagar i rad sen är du frisk!

2012-01-22 | 00:41:42
Bloggadress: http://orafflandemeningslosheter.blogg.se/
Kamila säger:

äta honung från sked - direkt. Lägger sig som en hinna i halsen och lindrar det kliande känslan. Så ofta det behövs. Funkar på mig.

hörde också gott om ingefäran men aldrig provat själv.

2012-01-22 | 11:39:27
Rebecka säger:

Varm saft! Ta vilken saft du gillar/har hemma, gör hyfsat stark, och in i micron tills du precis inte bränner dig. Funkar skitbra.

2012-01-22 | 13:07:03
Icka säger:

Så fort jag blir krasslig kokar jag ingefärsbitar, dricker avkoket med honung och lite citron.

Funkar även på hosta.



Min 3åring gillar det också!

2012-01-22 | 13:51:43
Bloggadress: http://blogg.olicka.se
Dan Syndrom säger:

Härligt när de sover sådär genom allt.

2012-01-22 | 15:47:38
Bloggadress: http://www.dan-syndrom.se
Daeminimon säger:

Vi har en vinnare so far! En kompis tipsade om att värma lemonad (alltså kolsyrad, typ Sprite), pressa i lite citron, och honung. Bubblorna blir små, mer som brus, och det värmer och kittlar skönt. Kändes definitivt bättre!

2012-01-22 | 16:12:46
Bloggadress: http://mammaiengland.blogg.se/
Helena säger:

Jag fick lära mig på vårdcentralen att man kommit fram till att honung faktiskt har en bakteriedödande effekt, men då ska man inte ha det i hett te. Höga temperaturer dödar organismerna (eller vad det var) som hjälper mot bakterierna, så man ska bara ha ljummet vatten och så ta en sked då och då. Vet inte själv om det hjälper, fast så säger visst vetenskapen :-)

2012-01-23 | 07:51:57
Bloggadress: http://sotnosbekannelser.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback